vakantiefoto's

Wat te doen met je vakantiefoto’s? 6x leuke ideeën

Maak jij ook de leukste foto’s op vakantie, maar doe je er vervolgens niets meer mee? Dat is ontzettend zonde! Laat de foto’s niet digitaal wegstoffen op je telefoon of camera, maar doe er iets leuks mee. Creëer iets tastbaars zodat je jouw mooiste herinneringen steeds weer opnieuw kunt beleven. Er zijn talloze manieren om jouw vakantiefoto’s te gebruiken. Hieronder ontdek je 6 toffe ideeën waar je zelf mee aan de slag kunt.

1. Laat je favoriete foto afdrukken op canvas

Als je één favoriete vakantiefoto hebt, kun je deze op een groot formaat laten afdrukken. Een canvas foto is bijvoorbeeld heel mooi. Je kunt het doek ophangen aan de muur, maar ook bovenop een kastje neerzetten voor een nonchalante look. Het voordeel van een foto op canvas is dat je geen lijst nodig hebt en dat er ook geen glas over de foto heen zit. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het kapot gaat als je de foto per ongeluk aanstoot.

2. Maak een uitgebreid fotoboek

Wil je ook alle andere foto’s tastbaar maken? Maak dan een uitgebreid fotoboek van de waardevolle momenten. Je kunt hiervoor foto’s laten afdrukken en ze ouderwets opplakken in een album. Een andere optie is om een fotoboek digitaal samen te stellen en als geheel te laten afdrukken.

3. Creëer een speelse fotomuur

Geef een kale muur een speelse twist door er verschillende vakantiefoto’s op te bevestigen. Maak bijvoorbeeld een leuk drieluik van foto’s met hetzelfde kleurenpalet. Of ga juist voor een originele look met afgedrukte foto’s op Forex (een lichtgewicht kunststof) in een verrassende vorm. Een fotomuur met een ronde of hexagon foto zorgt voor een heel tof resultaat.

4. Knutsel een fotoslinger

Ben je een beetje creatief? Dan kun je zelf een fotoslinger in elkaar knutselen. Laat foto’s op een klein formaat afdrukken en maak ze vast aan een touw of een lichtsnoer.

5. Maak een fotocollage

Met een collage kun je veel foto’s tentoonstellen op één grote afdruk. Laat jouw collage afdrukken op canvas, hout, aluminium of als vintage poster. Je kunt de afdruk natuurlijk ook gewoon in een mooie lijst ophangen.

6. Prik polaroids op een wereldkaart

Als je regelmatig op reis gaat en veel verschillende landen bezoekt, is het gaaf om een grote wereldkaart aan te schaffen. Na de vakantie prik je jouw favoriete polaroidfoto op de desbetreffende plek. Heb je geen polaroidcamera? Geen probleem: je kunt ook een normale foto laten afdrukken in de stijl van een polaroidfoto.

Datum: 22 augustus 2023