knitted-knockers

Wat zijn Knitted Knockers?

Wanneer je als gevolg van een borstoperatie een (deel van een) borst of beide borsten moet missen, dan kan je vrouwelijkheid een flinke deuk oplopen. Een gebreide borstprothese kan je dan helpen om weer zelfvertrouwen uit te stralen en je op en top vrouw te voelen.

Knitted Knockers

Eens per maand breien gasten van het Adamas Inloophuis, allemaal zelf geconfronteerd met kanker, zachte borstprotheses voor vrouwen met een hele of gedeeltelijke borstamputatie. Deze zogenoemde ‘Knitted Knockers’ zijn een welkome afwisseling voor de siliconen protheses. Gebreide borstprotheses zijn zacht, comfortabel en mooi. Ze kunnen in elke maat en kleur worden gemaakt, passen in een gewone bh en voelen als een echte borst.

Een gebreide borstprothese helpt je om je zelfvertrouwen terug te winnen

Heart Pillows

Een Heart Pillow is een hartvormig kussentje dat bedoeld is ter verlichting van klachten na een borstoperatie. Dit kussentje is speciaal voor dit doel ontworpen door een Deense verpleegkundige. In het Adamas Inloophuis worden deze kussentjes gemaakt voor vrouwen die te maken hebben met borstkanker in het Spaarne Gasthuis.

Gratis bestellen

De gebreide borstprotheses kunnen gratis online worden besteld. Ze zijn beschikbaar in elke gewenste maat en kleur. De Heart Pillows kunnen ook gratis besteld of gewoon opgehaald worden. Zowel de borstprotheses als de Heart Pillows worden mooi ingepakt, samen met achtergrondinformatie en een strippenkaart voor drie gratis activiteiten bij Adamas.

Inloophuis

Het Adamas Inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan, door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor.

Datum: 06 september 2018