dieet

Welk dieet past het best bij mij?

Je wilt een dieet volgen dat op jouw behoeftes aansluit. Omdat er jaarlijks tientallen nieuwe diëten op de markt verschijnen is dat helaas niet altijd even eenvoudig. Je wilt weten wat een dieet met jouw lichaam doet en welk dieet je het best kunt volgen. In dit artikel bespreken we een aantal diëten. We laten op deze manier zien wat er aan diëten verkrijgbaar is. Dit helpt je om een beeld te vormen van de mogelijkheden.

Verschillende diëten

We gaan in op:

  • Koolhydraatarm dieet
  • Ziekenhuisdieet
  • Dr. Frank dieet
  • Motignac dieet
  • South Beach dieet
  • Atkins dieet

Koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarme diëten bestaan er in verschillende soorten en maten [BRON]. Overkoepelend is het feit dat je tijdens dit dieet (veel) minder koolhydraten eet. Omdat het lichaam koolhydraten omzet in suikers en opslaat in vet, is het goed om met koolhydraten te minderen wanneer je wilt afvallen.

Ziekenhuisdieet

Het dieet is bedoeld voor mensen die geopereerd worden en daardoor op korte termijn gewicht moeten verliezen. Het Ziekenhuisdieet duurt slechts een week, het gewicht komt er vaak weer even snel aan als dat je het verloren hebt. Het Ziekenhuisdieet is een dieet waar je zeer snel gewicht mee kunt verliezen.

Dr. Frank dieet

Het Dr. Frank dieet stimuleert je om veel eiwitrijk voedsel te eten, hierdoor ontwikkel je op een eenvoudige manier een verzadigd gevoel. Je zal hierdoor automatisch minder eten en gewicht gaan verliezen. Het dieet is niet echt gevarieerd, je kunt daardoor bepaalde voeding gaan missen.

Montignac dieet

Het Montignac dieet is een manier van afvallen waarbij koolhydraten belangrijk zijn. De glycemische index wordt vooral belangrijk bevonden in dit dieet, deze waarde zegt iets over het bloedsuikergehalte dat je ontwikkelt wanneer er bepaalde koolhydraten worden gegeten. Je focust dus vooral op koolhydraten en niet op de inname van calorieën.

South Beach dieet

Het South Beach dieet is een dieet waarmee je verschillende fases doorloopt. Door de verschillende menu’s die je tijdens het dieet volgt, eet je minder verzadigde vetten en veel eiwitten en koolhydraten. De koolhydraten die binnen dit dieet verwerkt zijn, bevatten een glycemische index die relatief laag ligt.

Atkins dieet

Het Atkins dieet is een bekend koolhydraatarm dieet. Het dieet bestaat uit veel vet en eiwitten, je vindt er nauwelijks koolhydraten in terug. Je kunt veel gewicht verliezen met het Atkins dieet, want de voeding bevat veel minder calorieën. De uitdaging zit hem erin om een gezond voedingspatroon vast te houden. Dit is echter bij alle diëten het geval en niet alleen bij het Atkins dieet. Want pas wanneer je kilo´s verloren bent, wordt het een uitdaging om dit zo vol te houden.

Datum: 27 september 2018