tuin

Zo maak je ook in de herfst van jouw tuin een tweede woonkamer

We moeten er weer aan geloven: de dagen worden korter, donkerder en natter. Maar het is ook wel heel knus. Lekker onder een dekentje zitten met een kop warme chocolademelk met slagroom. Herfstwandelingen in het bos dat helemaal rood, geel en oranje gekleurd is. En de lagere temperaturen zijn ook nog eens een perfecte reden om wat dichter tegen je partner aan te kruipen. Heerlijk! 1 ding is zeker en dat is dat je zeker niet de herfst alleen binnen hoeft door te brengen. Zorg dat jouw tuin als tweede woonkamer voelt en geniet ook in de herfst van de buitenlucht.

Buitenlucht is heel gezond

Logisch dat we geneigd zijn om veel binnen te blijven als de temperaturen dalen en de dagen natter worden. Maar buitenlucht is heel gezond en geeft je een mentale boos.! Zo hebben studies aangetoond dat je meer mentale energie krijgt als je buiten bent. Ook daalt het cortisolniveau: met dit hormoon wordt spanning vaak aangetoond. Moet je veel thuiswerken? Dan is een frisse neus halen de perfecte oplossing voor scherper denken en meer creativiteit. Laat die ideeën maar komen! En last but not least: het verhoogt je immuunsysteem. Fris, fruitig en fluitend de herfst door willen we allemaal wel.

In vuur en vlam staan

Maar hoe maak je nou van jouw tuin een tweede woonkamer? Dat doe je in de herfst door sfeer en warmte door te trekken naar buiten. En wat is er nou gezelliger dan een knappend en dansend vuurtje? Op een droge, maar frisse avond kan het heerlijk zijn om samen met wat vrienden of het gezin rondom een vuurkorf te zitten. Dekentje erbij, warme chocomel of glühwein in je hand en marshmallows boven het vuur om het af te maken: genieten.

Licht in de duisternis

Sfeer zit hem ook in licht: het is niet gezellig als je elkaar niet kunt zien. Wat dacht je van kettingen met lampjes? Hang deze bij je zitplaats, of als het droog is in een boom en je creëert meteen een hele gezellige sfeer. Een meer levendige vorm van tuinverlichting is tuinfakkels die je overal in de grond plaatst. Zo kun je ze rondom je loungehoek plaatsen of je verlicht een pad of plantenborder. Het vlammenspel zorgt voor een romantische sfeer. Wanneer ga jij een romantische avond op je terras met je lover plannen? Laat de temperatuur jezelf zeker niet tegenhouden: zorg voor wat dekentjes en kruip heerlijk tegen elkaar aan!

Maak van jouw terras een warme plek

Misschien heb je al een fijne en gezellige plek gecreëerd in jouw tuin, maar is het simpelweg te koud om er te gaan zitten. Zonde! Dit is heel makkelijk op te lossen. Heb je een overdekt terras? Met een elektrische terrasverwarmer warm je jouw fijne zitplek heel gemakkelijk op. Hang deze aan het plafond boven je tafel of aan de muur en geniet van de heerlijke warmte. De warmte als zonnewarmte ervaren? Terrasverwarmers met een korte warmtegolf verwarmen je lichaam van binnenuit, wat heerlijk aanvoelt en te vergelijken is met de warmte van de zon. Als je naast warmte ook wel een extra sfeerelement kunt gebruiken op jouw terras is een gas terrasverwarmer een heel goed idee. Wat dacht je van een flameheater met zichtbare vlam? Zelfs met lagere temperaturen kun je genieten van heerlijke warmte en een dansende vlam op je eigen terras.

Genoeg redenen om niet alleen maar binnen te blijven en genoeg oplossingen om het jezelf buiten heel comfortabel te maken in de herfst. Dus geniet niet alleen binnen, maar vooral ook buiten van al het moois wat dit seizoen te bieden heeft.

Datum: 28 oktober 2020