zweetvoeten

Zweetvoeten? Deze schoenen trek je aan!

Zweetvoeten lijken misschien een simpel probleem, maar niets is minder waar. Zweetvoeten leveren allerlei klachten op, zoals blaren, voetschimmel en rode plekken door wrijving. Maar ook kan de welbekende zweetvoetengeur gepaard gaan met schaamte. Mensen durven hun schoenen niet uit te doen en hebben het idee dat ze vies zijn.

Iedereen zweet

Dat is natuurlijk niet direct het geval, iedereen zweet per slot van rekening. Maar als je er veel last van hebt, dan wil je er natuurlijk alles aan doen om te voorkomen dat je schoenen naar gaan geuren. Er is een aantal dingen waarop je kunt letten met betrekking tot je schoeisel om zweetgeurtjes tegen te gaan of te voorkomen.

Tip 1: ademende schoenen

Allereerst is het belangrijk dat je voeten goed kunnen blijven ademen, zodat de geurverspreidende bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Er zijn verschillende typen schoenen die de mogelijkheid bieden vocht en warmte af te voeren. Sommige schoenen hebben een speciale zooltechniek met gaatjes, waardoor de voeten van onderaf kunnen ademen. Weet ook dat kunststofmaterialen zoals nylon en rubber doorgaans wat minder goed ventileren.

Tip 2: wissel regelmatig

Waar kunststofmaterialen bekend staan om hun slechte ventilatie, zijn leren schoenen juist geroemd om hun ademende kwaliteiten. Als je veel last hebt van zweetgeuren en zweetvoeten, dan is het verstandig te kiezen voor echt leren schoenen. Maar, ook in zeer ademende materialen blijft altijd wel wat vocht achter nadat je de schoenen een dag gedragen hebt. Daarom is het heel belangrijk om dagelijks van schoenen te wisselen. Zo kunnen de schoenen die je de dag ervoor droeg goed drogen.

Tip 3: in de wasmachine

Heb je nu schoenen van textiel of canvas? In de maanden dat het mooier weer is, zijn dit erg geschikte schoenen. De stof is erg lichtgewicht en ademt daarom goed. Bovendien raken je voeten bij voorbaat al niet zo oververhit. En, erg handig, je kunt de schoenen wanneer ze niet meer zo fris zijn gemakkelijk in de wasmachine gooien!

Tip 4: in en onder je schoenen

Maar ook wat je in en onder je schoenen draagt is van invloed. Heb je je bijvoorbeeld wel eens bedacht dat jouw rubber zolen kunnen voorkomen dat het vocht afvoert? Rubber is veerkrachtig en houdt nattigheid van de straat tegen, maar als je erg veel last van zweetvoeten hebt kun je overwegen schoenen te zoeken met leren zool. Ook het soort sokken kan van invloed zijn op zweetvoeten en -geur. Ten eerste is het altijd verstandig sokken te dragen, het liefst van katoen of wol. Veel sokken zijn van polyester, maar dit materiaal absorbeert en ventileert minder goed. En een vuistregel is: een dikkere sok ventileert beter dan een dunnere sok.

Tip 5: PediFris®

Heb je alles geprobeerd, maar blijf je last houden van zweetvoeten? De unieke samenstelling van PediFris®-behandeling pakt het zweetvoetenprobleem bij de kern aan. Dit product is een poeder met een desinfecterende werking, wat de bacteriën tegengaat die stank veroorzaken. Daarnaast zorgt het ervoor dat de voet droger blijft, en zonder zweet is er ook geen nare geur.

Voor jou?

Benieuwd geworden naar PediFris®? PediFris® bestrijdt stinkvoeten doordat het boosdoeners zoals micro-organismen elimineert, waardoor nare geurtjes verdwijnen. Door je voeten en schoenen te behandelen met PediFris® ben je binnen een paar dagen bevrijd van de hinderlijke gevolgen van zweetvoeten op een snelle en eenvoudige manier. En wees niet bang voor geklieder met zalf, want PediFris® strooi je simpelweg in je schoen! Met de vouchercode: foryou2019 kun jij als lezer van dit artikel een korting krijgen van 10%!

Datum: 28 juni 2019