juiste-bh

75B, 70D, 65AA: Hoe vind je de juiste BH?

Je herkent het wel, je draagt een bh die toch te klein blijkt te zijn. De bandjes knellen in je schouders, de beugel snijdt in je huid en je borsten lijken bij de kleinste beweging al uit je bh te vallen. Of heb je juist een te grote bh? De bandjes glijden steeds weer van je schouders af! In beide gevallen komen je borsten niet mooi uit en worden ze niet ondersteund zoals het hoort. Maak je geen zorgen! In dit artikel geven we de beste tips om ervoor te zorgen dat je bh altijd goed zit.

De juiste cupmaat

Het kopen van de juiste bh begint steeds weer op hetzelfde punt: het berekenen van je cupmaat. Je kunt dit in lingeriewinkels laten opmeten door het personeel, maar wanneer je je hier niet comfortabel bij voelt kun je dit thuis ook zelf doen! Het enige wat je nodig hebt is een meetlint. Als eerst meet je de borstonderwijdte. Plaats het strak meetlint om het bovenlichaam, net onder de borsten. Het getal dat hier uitkomt, bijvoorbeeld 72 centimeter rond je af naar een 70. Is jouw omvang 76 centimeter rond deze dan af naar 75. Plaats nu het meetlint op de hoogte van je tepels en houd het lint wat losser dan je net deed. Schrijf de exacte afmeting naast de afgeronde omtrek van de borstonderwijdte op. Op het internet vind je binnen een paar klikken een maattabel waarin je jouw informatie kan invullen om zo op jouw cupmaat uit te komen. Nooit meer een te strakke of te losse bh!

Comfort!

Wanneer een bh goed zit biedt dit comfort. Je borsten worden goed ondersteund en dit vermindert de kans op rug- en nekklachten. Naast dat een cupmaat ervoor kan zorgen dat jij je comfortabeler voelt, kun je ook letten op factoren zoals het materiaal. Kies jij voor een katoenen bh of een bh van satijn? Een andere factor die kan bijdragen aan het draaggemak is de aan- of afwezigheid van een beugel. De keuze tussen een bh met beugel en een bh zonder beugel is wederom iets wat persoonlijk is. Om deze beslissing te maken is het handig om diverse bh’s uit te proberen. Op deze manier kom je erachter wat jij prettig vindt voelen op de huid en welke mate van ondersteuning werkt voor jou.

Kortom, het kiezen van de bh is erg belangrijk! Vermijd rug- en nekklachten en kies voor comfort. Dit start bij het berekenen van de correcte cupmaat. Wat voor soort bh je draagt is natuurlijk aan jou: een rode bh van kant zonder beugel of een zwarte bh van satijn mét beugel?

Datum: 06 februari 2024