borsten

Hulde aan je borsten!

In je leven maakt je lichaam constant veel veranderingen door. In iedere levensfase vinden er cruciale ontwikkelingen plaats in je lijf aan de binnen- en buitenkant. Hierbij veranderen natuurlijk ook je borsten qua vorm, volume en stevigheid. Om het beste uit je borsten te halen, is het belangrijk om op ieder moment de juiste bh te dragen. Een bh die niet alleen aansluit bij jouw persoonlijke smaak, maar ook bij je cupmaat, omvang en borstvorm. Bij Van der Schilden Lingerie in de Hooftstraat adviseren de ervaren medewerkers je graag bij je zoektocht naar de juiste bh.

Puberteit

Misschien weet je het nog wel. De puberteit. Je lichaam begint voor het eerst echt te veranderen. Je menstruatie komt op gang, eierstokken gaan groeien en je borsten worden groter. Er komt dan snel een moment dat je toe bent aan je eerste bh. Op welke leeftijd dat is, is voor iedereen anders. Ieder lichaam ontwikkelt en groeit immers op haar eigen tempo. Wanneer het zonder bh niet meer prettig voelt, wanneer de bollingen goed zichtbaar worden onder kleding of wanneer ze pijn doen tijdens het bewegen, is het een goed om een bh te gaan dragen. Vanaf het begin is het belangrijk dat de bh goed past. Bij Van der Schilden Lingerie kunnen de specialistische verkopers helpen deze te vinden. Dat is misschien erg spannend, maar tegenwoordig is het ook goed mogelijk om thuis je maat te meten. Er staan namelijk een hoop filmpjes online die hierover uitleg geven.

Adolescentie

De fase tussen puberteit en volwassenheid brengt ook de nodige veranderingen met zich mee. De meeste lichamelijke veranderingen heb je al gehad tijdens puberteit, maar tijdens de adolescentie kunnen je borsten nog verder doorgroeien en ontwikkelen. Soms kan je borst op een bepaald moment wel een cupmaat verschillen van de andere. Meestal herstelt dat zich vanzelf voordat je officieel volwassen wordt.

Volwassen

Dit is voor de meeste vrouwen de glorieperiode voor hun lijf, en dus ook voor je borsten. Dit is het moment dat alles kan: beugel-bh’s, push-up-bh’s, strapless-bh’s, balconnet modellen of een mooie beugelloze bh voor een natuurlijke look. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je altijd rekening houdt met de vorm en de cupmaat van je borsten en om (meestal) te gaan voor een exemplaar dat voldoende ondersteuning biedt. Ga je een avondje uit? Leef je eens uit met een mooie push-up-bh!

Tegenwoordig is het ook goed mogelijk om thuis je maat te meten

Zwangerschap

Misschien heb je het wel al ondervonden, maar als je zwanger bent kunnen je borsten tot wel 3 cupmaten groeien. Hoewel dat voor sommige mensen misschien leuk klinkt, brengt het ook de nodige nadelen met zich mee. Er kan zich striae ontwikkelen en na de zwangerschap krijgen je borsten al snel hun oorspronkelijke formaat weer terug, maar vaak niet met dezelfde stevigheid. De kans is dus groot dat ze meer gaan hangen dan voor de zwangerschap. Omdat je borsten tijdens de zwangerschap constant veranderen is het lastig om een goed passende bh te vinden. Een zwangerschap-bh zorgt voor de juiste steun, is gemaakt van zacht materiaal en is daardoor erg comfortabel. De adviseuses van Van der Schilden lingerie informeren je graag over de mogelijkheden.

Latere leeftijd

Een ouder vrouwenlichaam krijgt hoe dan ook te maken met een gevecht tegen de zwaartekracht. De huid verliest zijn stevigheid en de borsten gaan wat meer hangen. Een goede, ondersteunende bh helpt gelukkig nog altijd in de strijd tegen de elementen. Een bh met bredere schouderbanden en een brede sluiting voelt stevig aan en houdt de borsten mooi op hun plaats.

Mammacare bij Van der Schilden Lingerie

De meest ingrijpende en emotionele verandering in een vrouwenlichaam vindt plaats wanneer een knobbeltje of andere eigenaardigheid kwaadaardig blijkt te zijn. Een operatie als gevolg van borstkanker heeft een enorme impact. (Iedere vrouw die dat heeft meegemaakt kan dit bevestigen.) Je zelfvertrouwen kan flink aangetast worden, maar gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk op het gebied van borstprotheses en protheselingerie. Van der Schilden Lingerie is al jaren gespecialiseerd in het aanmeten van borstprotheses en protheselingerie. Ook is het mogelijk om lingerie die in eerste instantie niet gemaakt is om er een prothese in te dragen, aan te laten passen. Hierdoor heeft de lingeriezaak een heel uitgebreid assortiment voor vrouwen die prothesedragend zijn.

Datum: 29 april 2019