lingerie

Lingerie by Janneke Lessons in Lingerie

Wist je dat maar liefst 80% van de vrouwen de verkeerde bh-maat draagt? Grote kans dat jij ook tot deze groep behoort. Als je wat grotere borsten hebt, kan een verkeerde maat bh voor een verkeerde lichaamshouding en vervelende schouder- en rugklachten zorgen. Maar ook een kleinere cupmaat verlangt de juiste bh-maat, zodat de stevigheid van je borsten behouden blijft. Bovendien komt met de juiste maat en soort lingerie je bovenkleding een stuk mooier uit.

Meten is weten

Het is een aanrader om jaarlijks je borsten bij een goede lingeriezaak te laten opmeten. De structuur van je borstweefsel én de grootte en vorm van je borsten verandert namelijk in de loop van de jaren door allerlei factoren zoals een zwangerschap, borstvoeding, de overgang of gewichtsschommelingen.

Vervang regelmatig je lingerie

Geef je borsten de juiste ondersteuning en houd rekening met de levensduur van je bh. Ook al ben je nog zo zuinig op je lingerie en ziet je bh er nog zo mooi uit, na drie jaar is de elasticiteit, en dus de steun, echt niet meer hetzelfde als toen hij nog helemaal nieuw was.

Shine!

Met een goed passende bh komt je figuur het best tot zijn recht. Er is lingerie voor allerlei gelegenheden. Draag daarom de bh die bij je kleding past: een push-up onder je truitje met diep uitgesneden hals, een T-shirt-bh onder een strak hemdje of een mooi kanten exemplaar onder een blouse.

Geef je borsten de juiste ondersteuning en houd rekening met de levensduur van je bh

Als gegoten

Je nieuwe bh past perfect als hij aanvoelt als een tweede huid zonder te knellen of pijn te veroorzaken. Dit voel je direct zodra je de bh past.

Wastips

  • Was je bh zodra je hem twee dagen hebt gedragen, anders gaat de elasticiteit achteruit doordat huidvet en vuil in de vezels trekken.
  • De meeste leveranciers een handwas voor je bh. Was hooguit op 30 graden met een vloeibaar wasmiddel dat geschikt is voor elastische vezels. Laat vijf minuten inweken en spoel je bh daarna met koud water uit. Wringen is uit den boze evenals het laten drogen op de verwarming, in de zon of door een andere warmtebron.
  • Stop je hem toch liever in de wasmachine? Gebruik dan een waszakje, een vloeibaar wasmiddel dat geschikt is voor elastische vezels en zorg dat de trommel niet meer dan voor een derde vol zit.
  • Gebruik een verkort wasprogramma dat niet op hoge toeren centrifugeert.
  • Gebruik nooit wasverzachter.
Datum: 15 maart 2018