lingerie

Mooi Lingerie Lessons in Lingerie #1

Weet jij alles over lingerie? In dit artikel lees je alle tips en trucks over het dragen van het juiste ondergoed. Spiek je mee?

De juiste maat bh

Wist je dat maar liefst 80% van de vrouwen de verkeerde bh-maat draagt? Grote kans dat jij ook tot deze groep behoort. Vooral wanneer je wat grotere borsten hebt, kan dat voor een verkeerde lichaamshouding en vervelende schouder- en rugklachten zorgen. Maar ook bij een kleinere cupmaat is het belangrijk dat je de juiste bh kiest. Alleen dan behouden je borsten hun vorm en stevigheid.

Meten is weten

Eigenlijk zou jij je borsten jaarlijks bij een goede lingeriezaak moeten laten opmeten. De structuur van je borstweefsel én de grootte en vorm van je borsten verandert namelijk in de loop van de jaren door allerlei factoren zoals een zwangerschap, het geven van borstvoeding, de overgang of gewichtsschommelingen.

Levensduur bh

Geef je borsten de juiste ondersteuning en houdt rekening met de levensduur van je bh. Ook al ben je nog zo zuinig op je lingerie en ziet je bh er nog zo mooi uit, na drie jaar is de elasticiteit, en dus de steun die het hoort te geven, echt niet meer hetzelfde als toen hij nog helemaal nieuw was.

Shine!

Met een goed passende bh komt je figuur het best tot zijn recht. Er is lingerie voor allerlei gelegenheden. Draag daarom de bh die bij je kleding past: een push-up onder je truitje met diep uitgesneden hals, een T-shirt-bh onder een strak hemdje of een mooi kanten exemplaar onder een blouse.

Eigenlijk zou je je borsten jaarlijks bij een goede lingeriezaak moeten laten opmeten

Als gegoten

Je nieuwe bh past perfect als hij aanvoelt als een tweede huid zonder te knellen of pijn te veroorzaken.

Wastips

De wastips en trucks voor het wassen van je bh’s:

  • Was je bh zodra je hem twee dagen hebt gedragen anders gaat de elasticiteit achteruit doordat huidvet en vuil in de vezels trekken.
  • De meeste leveranciers een handwas voor je bh. Was hooguit op 30 graden met een vloeibaar wasmiddel dat geschikt is voor elastische vezels. Laat vijf minuten inweken en spoel je bh daarna met koud water uit. Wringen is uit den boze evenals het laten drogen op de verwarming, in de zon of door een andere warmtebron.
  • Stop je hem toch liever in de wasmachine? Gebruik dan een waszakje, een vloeibaar wasmiddel dat geschikt is voor elastische vezels en zorg dat de trommel niet meer dan voor een derde volzit.
  • Gebruik een verkort wasprogramma dat niet op hoge toeren centrifugeert.
  • Gebruik nooit wasverzachter.

Advies

Nadat Mary jarenlang bij een andere lingeriezaak werkte, opende ze tien jaar geleden haar eigen winkel Mooi Lingerie. Het is haar missie om klanten te helpen de juiste lingerie te vinden. ‘Vooral dat een-op-eencontact vind ik geweldig. Het doet me wat als ik klanten blij, en voorzien van goede adviezen, de winkel uit zie lopen. Lingerie is zo’n mooi product, het maakt mensen mooier’, klinkt het gepassioneerd.

Datum: 19 februari 2018