ondergoed

Van katoen tot zijde

Ieder mens is anders, maar iets wat we allemaal gemeen hebben is dat er vrijwel geen dag begint zonder dat we ons ondergoed aantrekken. Ondergoed is een dagelijks onderdeel van ons leven. En toch is dit het kledingstuk waar we het minste aandacht aan besteden. Raar toch? Want er zijn heel veel verschillende soorten en materialen ondergoed. Al deze verschillende materialen hebben een andere impact op onze huid, onze gezondheid en ons comfort. Het is dus echt wel belangrijk om even te testen wat voor jou werkt. Misschien mis je wel iets in je leven. Dus laten we eens een leerzame reis maken van katoenen strings naar kanten hipsters om te achterhalen wat jouw perfecte match is.

Katoen voor comfort

Katoen is een van de meest geliefde materialen voor ondergoed. En terecht, katoen is zacht en ademend voor de huid. Als je een gevoelige huid hebt is katoen altijd top. Het irriteert de huid vrijwel nooit. In de hete zomer is katoen ook perfect, het absorbeert namelijk genoeg vocht. Katoen is dus perfect voor dagelijks gebruik en is redelijk duurzaam, ook na een paar keer wassen is katoenen ondergoed nog mooi.

Luxueus zijde

Zijden ondergoed is de luxueuze keuze, het is heerlijk zacht op de huid en ook perfect voor een gevoelige huid. Het is wel prijziger dan katoen bijvoorbeeld en het vergt ook wel wat meer zorg. Zijden kan niet zomaar in de wasmachine en droger. Wat wel heel fijn is aan zijde, is dat het je temperatuur reguleert. Lekker warm in de winter en verkoelend in de zomer.

Smooth microvezel

Microvezel is een geweldige innovatie. Het is heerlijk zacht, glad en rekbaar. Microvezelondergoed heeft een goede pasvorm en is vaak naadloos. Dit maakt het perfect voor onder strakke kleding als je geen lijntjes van je ondergoed wil zien onder die ene mooie jurk bijvoorbeeld.

Bamboe ondergoed als milieubewuste keuze

Bamboe ondergoed is de laatste jaren erg populair. Met goede reden, want het is comfortabel en goed voor het milieu. Daarbij heeft bamboe ook van nature een antibacteriële werking. Bamboe is qua draagcomfort vergelijkbaar met katoenen ondergoed, maar bij bamboe wordt het vocht beter afgevoerd. Ideaal voor tijdens het sporten bijvoorbeeld.

Welk materiaal past bij jou?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en wat de een fijn vindt hoeft voor jou niet per se te werken. Daarom is het altijd het beste om gewoon wat dingen te proberen en dan te kijken wat voor jou het beste werkt. Je kunt je ook laten bij een speciaalzaak zoals Hunkemöller en als je daar dan toch bent neem dan gelijk een Hunkemöller panty mee, deze zijn echt geweldig.

Datum: 06 februari 2024