wenkbrauwen

Zo houd je je wenkbrauwen mooi gedurende de dag

Je hebt zojuist flink wat tijd voor de spiegel gestaan. Je oog- en huidmake-up is gedaan. De haartjes van je wenkbrauwen breng je tot in de perfectie in model met een wenkbrauwborstel, wenkbrauwpotlood of gel. Vandaag wordt een goede dag. In de middag merk je snel op dat je wenkbrauwen lang niet zo mooi zitten als in de ochtend… Hoe houd je wenkbrauwen de hele dag in model?

 

Gebruik long-lasting make-up

Wanneer je bij de drogist bent, kies dan voor een wenkbrauwproduct die long-lasting is. Dit wil zeggen dat het product wordt aanbevolen om het feit dat het lang blijft zitten. Ook kun je kijken naar waterproof cosmetica. Zo overleef je de gemiddelde Nederlandse hoosbuien met gemak! Tip: kies wel voor een geschikte make-upreiniger. Waterproof make-up moet vaak verwijderd worden met een reiniger op oliebasis. Je voorkomt dat je flink moet boenen om het eraf te krijgen, en daardoor de wenkbrauwhaartjes beschadigt.

Zorg voor meer definitie

Soms helpt het om de wenkbrauwen iets meer te definiëren. De wenkbrauwen lijken optisch beter in model te zitten. Het kan ervoor zorgen dat de wenkbrauwen er gedurende de dag netter uitzien! Manieren om de wenkbrauwen mooi te vormen, zijn als volgt.

  1. Trek zorgvuldig een lijntje met concealer onder de wenkbrauw (het wenkbrauwbot). Volg hierbij de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen.
  2. Neem voor een strakker effect het stuk boven de wenkbrauw ook mee.
  3. Vermeng de concealer goed met de huid(make-up). Gebruik een concealerkwast voor een nauwkeurig resultaat.
  4. Breng wat highlighter aan op het wenkbrauwbot. Hierdoor komt je natuurlijke botstructuur mooi naar voren.

Zo blijven jouw wenkbrauwen de hele dag mooi!

Vervang de gel door zeep

Je leest het goed: zeep. Niet om de handen mee te wassen, maar om de wenkbrauwhaartjes mee in model te brengen. Als wenkbrauwgel niet goed genoeg voor jou werkt, kun je overwegen wenkbrauwzeep in huis te halen. Het zeepje is dit jaar een wenkbrauwtrend geworden en staat er om bekend de wenkbrauwen goed op hun plek te zetten (letterlijk). Met een vochtig borsteltje breng je de wenkbrauwzeep aan. Je borstelt de haartjes naar boven en vormt het vanuit daar naar voorkeur.

Kies voor een behandeling

Werken de genoemde tips niet? Of ga je liever voor een wenkbrauwlook die gegarandeerd de hele dag goed zit? Iris van Iris Brows & Lashes: ‘Er zijn veel behandelingen die zorgen voor mooi gevormde wenkbrauwen. Bij mij in de salon bieden we bijvoorbeeld brow lamination en henna brows aan. Dit zorgt voor langdurig goed zittende wenkbrauwen.’

Henna brows door Iris

‘Word jij blij van make-up die de hele dag mooi zit? Hopelijk kan ik je daarbij helpen! Misschien is henna brows iets voor jou. Henna brows is een behandeling waarbij met een passende tint henna de wenkbrauw wordt geverfd. Vervolgens worden overtollige haartjes weggewaxt en geëpileerd. Het resultaat: mooie, volle wenkbrauwen waar je verder niets aan hoeft te doen! Ik help je graag door samen te kijken naar je wens, en te adviseren over de beste aanpak.’

Datum: 05 oktober 2022