natuurlijke-make-up

De kracht van natuurlijke make-up

Al eeuwenlang maken we gebruik van make-up, een prachtige cosmetica die verkrijgbaar is in diverse vormen en kleuren, waarmee je je schoonheid kunt accentueren. Maar weet jij of de make-up die je gebruikt wel goed is voor je huid en voor de natuur? In dit blogartikel willen we je graag introduceren aan natuurlijke make-up!

Voor je huid

Je huid is je grootste orgaan en speelt een cruciale rol in het dagelijkse ontgiftingsproces van je lichaam. Het heeft ook de capaciteit om verschillende stoffen op te nemen. Hoewel make-up van een reguliere drogisterij wellicht onschuldig lijkt, smeer je vaak onbewust chemische stoffen op je huid. Deze stoffen kunnen worden geabsorbeerd door je huid. In natuurlijke make-up zijn op geen enkele manier synthetische of chemische ingrediënten te vinden. Hierdoor blijft je huid kalm en ontstaan er geen gevoeligheid, allergische reacties, acne of ontstekingen.

Voor het milieu

Een ander essentieel kenmerk van natuurlijke make-up is dat het milieuvriendelijk is. Er worden geen restanten van chemicaliën in de natuur achtergelaten. Bovendien worden de verpakkingen doorgaans vervaardigd uit biologisch afbreekbaar materiaal, wat resulteert in minder plasticgebruik. Als laatste groene eigenschap testen natuurlijke make-upmerken hun producten niet op dieren. Dat is beter voor de natuur en haar bewoners!

Natuurlijke cosmeticalijn

Schoonheidssalon-Drogisterij De Rode Pilaren biedt diverse lijnen van natuurlijke make-up aan. Specialist Diana vertelt hierover: ‘Dr. Hauschka is een ware pionier op het gebied van natuurlijke cosmetica. Uitvinder Rudolf Hauschka ontdekte samen met Elisabeth Sigmund formules voor lichamelijke verzorging zonder synthetische toevoegingen. In die tijd was er weinig aandacht voor natuurlijke producten, aangezien snelle technologische ontwikkelingen dit leken te overschaduwen. Gelukkig ontwikkelt Dr. Hauschka sinds 1935 nog steeds prachtige, natuurlijke foundations, concealers, lippenstiften, oogschaduw en meer.’

Een ander essentieel kenmerk van natuurlijke make-up is dat het milieuvriendelijk is.

Mede-pioniersgeest


Börlind is eveneens een voorloper op het gebied van cosmetica. De wetenschappelijke pioniersgeest, maatschappelijke verantwoordelijkheid en het duurzaam gebruik van de natuur vormen de kern van dit merk. Sinds 1959 zijn ze actief in de ontwikkeling van natuurlijke cosmetica. De producten bevatten plantenextracten afkomstig van gecontroleerd biologische teelt of uit het wild. Daarnaast wordt er water uit een eigen bron gebruikt en zijn er geen dierlijke extracten aanwezig. Door dit merk te gebruiken, weet je zeker dat je zowel je huid als de aarde respectvol behandelt.’

Natuurlijke make-up aanschaffen?

Ben je nieuwsgierig naar natuurlijke make-up en wil je het wel eens uitproberen? In onze salon en op onze website bieden wij diverse producten aan. Onder andere van Börlind en Dr. Hauschka. Daarnaast zijn er regelmatig gratis make-upadviesdagen in onze winkels. Met natuurlijke cosmetica accentueer jij je huid, lippen of ogen op een verantwoorde manier. Wil je meer weten of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Heb je interesse in een gratis make-upadviesdag? Dan mag je bellen naar het nummer: 0113-250515!

Datum: 22 november 2023