permanente-make-up

‘Permanente make-up bleek dé uitkomst te zijn!’

Als ik op Instagram en Facebook keek naar al die mooie vakantiefoto’s van anderen, dan voelde ik een steek van lichte jaloezie. Hoe kon het dat al die vrouwen met perfect zittende make-up in de zee of op het strand poseerden, maar dat ik er op elk zomers vakantiekiekje er als een natgeregende panda uitzag? En nee, dat is echt niet overdreven uitgedrukt!

Het verhaal van Claire (32)

Permanente make-up

In de zomer liep mijn zorgvuldig aangebrachte make-up regelmatig uit tot onder mijn wangen. Naast mijn ogen werkte ik mijn lippen en wenkbrauwen ook altijd bij, maar met die zomerse hitte had dat natuurlijk ook weinig zin. Binnen no-time zat het ergens halverwege mijn gezicht. Charming… Daarbij wilde ik op vakantie volop kunnen genieten, en niet steeds te hoeven sjouwen met mijn make-uptas. Na acht jaar van onflatteuze vakantiefoto’s besloot ik de koe bij de horens te vatten. Ook al vond ik het spannend, permanente make-up was mijn volgende stap!

PMU-expert

Na een zoektocht naar een goede PMU-expert kwam ik bij de specialisten van JV Clinic uit. Het was niet alleen erg gezellig in de salon, het resultaat mag er ook wezen. Omdat ik mij het meest stoorde aan oogpotlood dat uitliep, ging ik als eerst voor een permanent lijntje boven mijn ogen. Ik was best nerveus voor de behandeling, maar de specialiste stelde me gerust. Na een uitgebreid persoonlijk advies en het voortekenen van het lijntje boven mijn ogen, gingen we aan de slag. De behandeling viel me erg mee: ik heb geen pijn ervaren. Door de positieve ervaring heb ik twee weken later ook mijn wenkbrauwen laten doen. Het leek me héérlijk: nooit meer zorgen over of ze na het bijtekenen te donker, te licht of ongelijk zijn, maar gewoon áltijd mooie en volle wenkbrauwen.

Eyeliner en wenkbrauwen

Ik ben heel tevreden over mijn permanente eyeliner en wenkbrauwen. Inmiddels heb ik al veel complimenten gekregen. Mijn vriendinnen moesten goed kijken om te zien dat ze niet ‘echt’ waren. Zelf ben ik er ook blij mee. Het is echt ideaal! Zonder make-up op mijn gezicht heb ik echt een blotebillengezicht. Maar met mijn altijd goed zittende eyeliner en wenkbrauwen durf ik mezelf ook zonder make-up te vertonen. Bovendien bespaar ik nu veel tijd. Als ik wakker word, dan kan ik zo mijn bed uitrollen, in mijn kleding schieten en de deur uitgaan. En ja, volgens mij heb ik hét geheim voor mooie vakantiefoto’s gevonden. Inmiddels sta ik niet meer met uitgesmeerde make-up op de foto, maar heb ik een frisse en open blik.

Door de positieve ervaring heb ik twee weken later ook mijn wenkbrauwen laten doen

Wat zijn de mogelijkheden?

Jeanette van JV Clinic: ‘Als je ongelijke wenkbrauwen hebt, of je wilt ze jouw gewilde vorm of volume geven, is er een uitkomst: de hairstroke-techniek. Dit is een methode waarbij er flinterdunne ‘haartjes’ in de huid worden gepigmenteerd voor een mooie, verfijnde en natuurlijke look. Wanneer je een permanente eyeliner laat zetten, heb je altijd die verleidelijke oogopslag. Je kunt zelfs die moeilijk te maken ‘wing’ laten zetten. Elke ochtend stap je met die mooie oogopslag uit bed! Om jouw PMU zo mooi mogelijk te houden, kun je dit na ongeveer na 1 of 2 jaar laten bijwerken door middel van een opfrisbehandeling.’

De ideale oplossing

Permanente make-up is een ideale oplossing voor iedereen die:

  • moeite heeft met opmaken of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up
  • geen volle wenkbrauwen of zelfs helemaal geen wenkbrauwen heeft
  • contactlenzen draagt
  • brildragend is
  • allergisch is voor make-up
  • aan sport doet of de sauna bezoekt
  • geen wenkbrauwen heeft door alopecia of chemokuur
Datum: 15 juli 2019