permanente-make-up

Permanente make-up? Kies verstandig!

Permanente make-up is geen onbekend begrip meer. Steeds vaker kiezen we voor een langetermijnoptie als het om wenkbrauwen gaat. Microblading is een mooi voorbeeld hiervan. Maar hoe weet je of dit bij je past? Omdat het zo lang blijft zitten, kan het ook best een spannende stap zijn om te laten doen. Wij geven je graag vijf nuttige tips mee om zeker te zijn van je keuze!

Inspiratie opdoen

Het eerste wat je kunt doen voor jezelf voordat je kiest voor pmu, is inspiratie opdoen. Bekijk van tevoren goed welke wenkbrauwen je mooi vindt. Kijk op Pinterest of andere socialmediakanalen naar kleuren, vormen en stijlen. Probeer misschien ook wat uit thuis door te tekenen. Wanneer je van te voren weet wat je ongeveer wilt, kun je gericht gaan zoeken naar een specialist die goed bij je past.

Op onderzoek uit

Dan is het tijd om het internet verder af te spitten naar een pmu-specialist. Hoe ziet iemands website eruit? Zijn er veel foto’s te vinden van before en after-resultaten? Zo ja, kijk of ze wenkbrauwen creëert die je aanspreken. Met microblading is het uiterlijk heel natuurlijk en zijn er dunne ‘haartjes’ nagebootst. Dit kun je misschien nog beter bekijken op Instagram of Facebook. Hier is veel te vinden, eventueel ook reviews die fijn zijn om te lezen om een goed beeld te krijgen.

Checken op GGD-goedkeuring

Iets wat ook voor een vertrouwd gevoel zorgt, is weten dat de specialist GGD-goedgekeurd is. Dit houdt in dat er grondige inspecties zijn geweest en beoordeeld is dat er hygiënisch gewerkt wordt. Door een goede hygiëne weet je dat er minder risico is op vervelende reacties van je huid door bijvoorbeeld bacteriën. Of iemand goedgekeurd is door de GGD, vind je op de website.

Iets wat ook voor een vertrouwd gevoel zorgt, is weten dat de specialist GGD-goedgekeurd is

Laat je niet verleiden

Het is verleidelijk om op aanbiedingen of goedkope bedragen af te gaan. Het hoeft in de eerste instantie niet gelijk een slecht teken te zijn, maar een prijs zegt wel iets over de specialist. Iemand met veel ervaring, kennis en hoogwaardige producten zal een realistische prijs vragen. Permanente make-up aanbrengen is verantwoordelijk werk, dat zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Let daarom altijd goed op en verdiep je in de specialist.

Geef alles gerust aan

Alles is duidelijk: je wensen, je hebt je onderzoek gedaan. De volgende stap is het maken van een afspraak bij je behandelaar. Geef tijdens dit gesprek goed aan wat je wilt. De specialist geeft ook professioneel advies, maar het gaat erom dat jij het resultaat krijgt dat je wilt. Bij Xanne’s Beautysalon verwelkomen we je graag. Wij bieden op maat gemaakte microblading aan, luisteren aandachtig en willen je een vertrouwd gevoel geven. Neem gerust contact met ons op bij vragen of het maken van een afspraak!

Datum: 09 september 2023