Tips voor het aanbrengen van gellak voor beginners

Altijd mooi, die strak gelakte nagels. Nagellak zorgt voor een verzorgde en vrouwelijke uitstraling. Het nadeel aan ‘gewone’ nagellak? Je stoot het er zo makkelijk af en met afgeknapte randjes ziet het geheel er toch een stukje minder verzorgd uit. Zo blijf je aan de gang met nagels lakken, en laten we eerlijk wezen: het is best een tijdrovende klus. Gelukkig is gellak een fantastische uitkomst! Ook met gellak ben je wel even bezig met aanbrengen, maar dan heb je ook wat. Het resultaat blijft namelijk makkelijk drie tot vier weken zitten. Zo kom je altijd met perfect gelakte nagels voor de dag.

Jouw eigen nagelsalon thuis

Uiteraard kun je naar de nagelsalon gaan voor een manicure en een gellak behandeling. Je moet er dan echter wel de deur voor uit en een bezoekje aan de salon is vaak best prijzig. Als je de juiste producten in huis hebt, kun je ook gewoon jouw eigen salon creëren en lekker zelf met je nagels aan de slag! De benodigdheden? Een gellak lamp, een primer, een basecoat, een verzameling leuke kleurtjes en een topcoat. We waarschuwen je wel voor het risico op keuzestress, want er is zo veel te kiezen. Van naturel en nude kleurtjes, tot opvallende neon lakjes of zachte pasteltinten: je vindt in ieder geval iets dat bij jou past. En ook in de topcoat kun je variëren. Zo kun je voor een basic glanzende topcoat gaan, maar ook een matte topcoat of een topcoat met glitters behoort tot de mogelijkheden.

Plan een verwenavond met jezelf

Onze grootste tip is om er, zeker de eerste keren, even goed de tijd voor te nemen. Plan dus lekker een avond vrij, stal alle benodigdheden uit op tafel en zet een gezellig muziekje op en leef je uit! Maar voor het zover is, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je alle producten in huis hebt. Via Nagelgroothandel.nl bestel je jouw hele thuis-salon online. Hoe ga je vervolgens te werk? Je begint met het vijlen van je nagels in de gewenste vorm. Van amandelvormige nagels tot stiletto’s of ballerina vorm, kies de vorm die bij jou en de vorm van je vingers past. Na het vijlen breng je een primer aan op je nagel. Dit zorgt ervoor dat het product goed hecht. Vervolgens gaat de base coat eroverheen. Tussendoor laat je je nagels uitharden in een speciale gellak lamp. Na de basecoat komt het kleurtje en daarna de topcoat om het geheel af te maken. Daarna is het tijd om jouw gellaknagels te rocken!

Datum: 15 mei 2023