babymassage

Babymassage: goed voor je kindje én voor jou!

Lawaai, licht, kou en warmte. Allerlei indrukken en prikkels die baby’s aan het begin van hun leven opdoen. Om zich veilig te voelen te midden van al die invloeden van buitenaf, hebben zij een gevoel van geborgenheid nodig. Wist je dat een babymassage van de ouder of verzorger kan helpen om deze gevoelens bij je kindje te versterken? Tijdens de massage ervaart je kindje dat het er mag zijn, en dat het goed is zoals het is. Bovendien is een babymassage ook nog eens goed voor zijn of haar gezondheid. En nog beter: een babymassage is ook heel goed voor jou als ouder!

Samen genieten van een babymassage

De babymassage is een vorm van een totale lichaamsmassage voor baby’s, die plaatsvindt op een lieve en ontspannen manier. Tijdens het masseren komen er allerlei stofjes vrij in het lichaam. Zo komen er, mede vanwege het huid-op-huidcontact, de geluksstofjes serotonine en endorfine vrij, net zoals het knuffelhormoon oxytocine. Hierdoor zal het stressniveau lager worden. Ook zal de hartslag trager worden, en de ademhaling rustiger worden. Maar daarnaast is een babymassage ook erg goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van je kindje. Zo zorgt de massage ervoor dat de zintuigen van je kind worden geactiveerd. Daarnaast zorgt de massage ervoor dat de darmpjes van je baby gestimuleerd worden. Dit zorgt ervoor dat eventuele darmkrampjes verminderen. En is jouw baby een onrustige slaper? Na een massage is de kans groot dat jouw baby als een roosje in slaap valt.

De specifieke voordelen voor jou!

Goed nieuws: een babymassage heeft veel voordelen voor je kindje. Hij of zij zal er heerlijk ontspannen van worden, en verlichting ervaren van eventuele slaapproblemen of andere kwaaltjes en krampjes. Maar het masseren is ook goed voor jou als ouder! Als (jonge) moeder ren je vaak van hot naar her, en gaat je aandacht uit naar honderd dingen tegelijk. Door je kindje te masseren, neem je echt even de (exclusieve) tijd voor je kindje, en voor jezelf. En ook bij jou nemen de gelukshormonen en het knuffelhormoon toe, waardoor jij je ook gelukkiger, rustiger en meer ontspannen voelt. Een echte win-winsituatie dus!

Een babymassage heeft veel voordelen voor jouw kindje

Volg een cursus!

Het mooie aan de babymassage is dat jij het als ouder of verzorger ook onder de knie kunt krijgen. Tijdens een workshop babymassage in mijn praktijk leer je de fijne kneepjes van het vak. De lessen worden uiteraard aangepast aan de behoeften en het ritme van je kindje. Heb je de cursus afgerond, dan heb je alles in huis om je baby een echte babymassage te geven zoals ze het in India bedoeld hebben. Als ouder ben jij dus in staat om nog heel lang zelf je kindje te masseren. Dat betekent: nog heel veel mooie één-op-één-momenten, waarop je later met veel plezier en liefde zult terugkijken. Om de toename van het knuffelhormoon nog eens extra te bevorderen en optimaal gebruik te maken van het huid-op-huidcontact, helpt het om tijdens de cursus een korte broek aan te trekken.

Wist je dat …

… een babymassage is uitgevonden in India? Daar maakt de babymassage zelfs onderdeel uit van de dagelijkse verzorging, en wordt die ‘Shantala’ genoemd.

Tip van Monique!

Heeft jouw partner wel iets extra’s verdiend en wil je hem of haar in de watten leggen? Of kan jullie relatie wel een boost gebruiken? Een massage kan jullie weer dichter bij elkaar brengen, en zelfs je relatie weer die opleving geven die misschien wel nodig is. In een privéworkshop leer je de technieken waarmee je elkaar een ontspannen rugmassage kunt geven. Alle strijk- en kneedbewegingen van de rugmassage worden behandeld. Goed om te weten: een massage hoeft niet per se een romantische insteek te hebben. Het kan ook leuk zijn om de workshop met een vriendin, je moeder of zus te volgen.

Voor jou!

Wil jij ook leren hoe jij je kindje een babymassage geeft? Of wil je graag een privéworkshop masseren volgen? Of kamp je met klachten als hoofdpijn, migraine, slapeloosheid of negatieve gevoelens, of zit je om andere redenen niet lekker in je vel? Dan zit je bij Monique Koger van Praktijk Nikhita op de goede plek. Met haar massages, meditaties, healingen en readingen heeft zij alles in huis om ervoor te zorgen dat jij (en je kindje of partner) weer beter in je vel komt te zitten. Benieuwd wat zij voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met haar op, en stel al je vragen.

Datum: 24 juli 2019