babymassage

Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind

Baby’s houden ervan om aangeraakt te worden. Gek is dat niet, want je baby zat negen maanden veilig en warm in de baarmoeder. De overgang naar de wereld daarbuiten is een enorme verandering, want baby’s kunnen alleen nog maar communiceren door te voelen. Lichaamstaal is de enige manier waarop je met je baby kunt communiceren. Een goede manier hiervoor is het geven van een babymassage.

Masseren

Een babymassage is communicatie tussen ouder en kind, maar dan zonder woorden. Vanaf de zesde week na de geboorte kan je baby gemasseerd worden. Er zit geen leeftijd aan vast tot wanneer je een massage kunt geven aan jouw kindje. Maar: hoe ouder je baby, hoe beweeglijker en daarmee lastiger te masseren.

Voordelen

Je baby vindt het niet alleen fijn om gemasseerd te worden, het heeft ook allerlei positieve invloeden op je kindje:

  • de ontwikkeling van de hersenen
  • de lichaamsgroei
  • de ademhaling
  • het immuunsysteem

Babymassage is het communiceren tussen baby en ouder

Versterk jullie band

De babymassage heeft een positieve invloed op de band tussen moeder (of vader) en kind. Je baby voelt zich veilig en geborgen. Dit heeft je baby nodig, omdat je baby in het begin van zijn of haar leven een heleboel indrukken opdoet, zoals lawaai, licht, kou en warmte.

Babymassage cursus

Bij Praktijk Nikhita kun je een cursus van vier lessen volgen waarin de massage stap voor stap wordt aangeleerd. Het tempo wordt aangepast aan dat van je baby. De cursus wordt gegeven in kleine groepen, waardoor een rustige omgeving ontstaat voor de baby’s en het mogelijk is aan iedere baby persoonlijk aandacht te geven.

Ook voor mama

Per baby kan één ouder of verzorger meekomen. Natuurlijk kunnen ouders wel afwisselen en de massage aan elkaar doorgeven. De babymassage is ook goed voor de ouders van de baby. Door je kind te masseren neem je echt even de tijd voor je kind en daar word je zelf ontspannen van. Ook voor moeders met een postpartum depressie werkt babymassage positief. Deze moeders voelen zich vaak minder gedeprimeerd en gestrest door hun baby regelmatig te masseren.

Voor je baby!

Wil jij babymassage proberen? Kies dan voor een vier wekelijkse cursus bij Nikhita. De kosten voor de cursus zijn €90,-, inclusief lesmateriaal, babymassage olie en koffie/thee met wat lekkers.

Datum: 28 maart 2018