ontspanning

Ga voor ontspanning in je hoofd en lichaam

Rennen, hollen, vooral níét stilstaan én steeds verder gepusht worden. De maatschappij waar we ons in bevinden zorgt er soms voor dat we onszelf kwijtraken. Geen tijd meer voor je partner, verplichte etentjes met vrienden, en ga zo maar door. Op een gegeven moment denk je: ‘Wanneer heb ik eens tijd voor mezelf? Wanneer heb ik voor het laatst échte rust ervaren?’ Het antwoord moet je jezelf vaak schuldig blijven.

Holistische massage

Holistisch energetische massage is een volledige lichaamsmassage voor iedereen die wil ontspannen en zijn of haar hoofd leeg wil maken. Tijdens deze massage wordt het lichaam en de ziel weer in balans gebracht.

Ontspannen lichaam en opgeruimd hoofd

De holistische massage is geneeskrachtig voor het hele lichaam. Het masseren ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel. Verder stimuleert het de lymfestroom en het rekt het bindweefsel van de gewrichten op. De Holistische massage werkt ook in op de chakra’s. Ook zorgt deze massage voor vermindering van stress en angst en daarnaast maakt het je bewust van je eigen lichaam.

Ga voor een ontspannen lichaam en een opgeruimd hoofd door middel van holistisch energetische massage

Bijna 2 uur genieten

Deze holistische massage duurt bijna 2 uur, en hierbij wordt zowel de voor- als de achterkant van het lichaam gemasseerd.

Energie gaat weer stromen

Wanneer je gemasseerd wordt, gaat de energie in je lichaam weer stromen, omdat eventuele blokkades worden losgemaakt. Dit heeft als gevolg dat er tijdens of na de massage ook (veel) emoties los kunnen komen. Als je je eenmaal bewust bent van waar je energieblokkades zitten, kun je daarmee aan de slag en, door een positiever zelfbeeld te ontwikkelen, de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk en gezondheid.

Emoties en spanningen

Er zijn speciale punten in je lichaam waar je emoties en spanningen opslaat. Een holistisch masseur van Praktijk Nikhita richt zich op die punten, en maakt daarbij gebruik van een massage olie met etherische oliën. De grepen zijn over het algemeen langzaam, ritmisch en meditatief. Handgrepen gericht op de spieren worden afgewisseld met schuddingen en ontspannende aanraking die met name gericht zijn op de energie.

Veel water drinken

Het is belangrijk om de dag voor de massage te beginnen met veel water te drinken en dit vol te houden tot een aantal dagen na de massage. Water drinken bevordert het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Ook is het verstandig om vlak voor de massage geen zware maaltijd te nuttigen. Maar dit geldt eigenlijk voor elke massage.

Datum: 27 juli 2018