mindfulness

Massage als lifestyle

Ik had altijd al affiniteit met massage: huisgenoten, mijn echtgenote, mijn kinderen, allemaal vonden ze het heerlijk als ik hen even los kneedde met mijn handen. Dus toen ik in 2015 in een burn-out raakte vanuit mijn vorige beroep, kwam ik op het idee om masseur te worden.

Jaco de Kruijf

Pure mindfulness

Na een stevige opleiding begon ik met dit prachtige vak en ik merkte dat ik niet alleen de ander kon helpen, maar dat ik me er zelf ook fantastisch bij voelde. De dans rond de massagetafel of -stoel, waarbij je met je handen het lichaam van je klant kneedt, manipuleert, wrijft en oplaadt, de focus op je houding, je handen, je ademhaling: het is pure mindfulness! Ik werd er als mens rustig, geconcentreerd en gefocust van, en dat merk je ook als klant.

Europese massage

Ik werk zowel in mijn praktijkruimte in Leiden als in Alphen aan den Rijn én geef massages aan huis en bij bedrijven. Mijn massagestijl is gebaseerd op de klassieke Europese massage, de Japanse shiatsu-drukpuntmassage en de Hawaiiaanse Lomi Lomi massage. En terwijl ik het massagevak beoefende, besefte ik dat ik dit ook aan anderen wilde leren, dus werd ik massagedocent.

Aandacht voor individuele ontwikkeling

Eerder dit jaar werd ik gevraagd om het massage-instituut Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn over te nemen. Op deze manier kan ik nóg meer mensen in aanraking brengen met massage. Het is zó gaaf om cursisten hun eerste strijkingen en knedingen te zien doen. En om bij iemand te zien dat het kwartje valt. Bij Massage in Beweging staat aandacht voor de individuele ontwikkeling centraal, omdat wij ervan overtuigd zijn dat een goede massage staat of valt met de verbinding die jij met de ander kunt maken. En daarvoor is een goede verbinding met jezelf cruciaal. Als je niet goed aardt, geen controle hebt over je houding en je energie, dan is een massage niet meer dan een technische handeling. Als je dat wel kunt, voelt de klant jouw betrokkenheid, warmte en energie en wordt een massage fenomenaal!

‘Ik werd er als mens rustig, geconcentreerd en gefocust van, en dat merk je ook als klant’

Ervaren masseurs

We geven zowel les aan absolute beginners als aan doorgewinterde professionals. Er is zoveel te leren in het massagevak. Verschillende vormen van massage zoals Lomi Lomi massage, deep tissue massage, stoelmassage, maar ook aanvullende behandelingen als hot stone massage, afslankmassage of hoofdmassage staan bij ons op het programma. Al onze docenten zijn ervaren masseurs die weten hoe het is om dit vak uit te oefenen en die hun passie maar al te graag delen met iedereen die daarvoor open staat.

Tips

Tips voor een ontspannen lifestyle:

  • Let op je ademhaling
  • Ga de natuur in
  • Laat je masseren, of ga zelf masseren
Datum: 21 januari 2019