sportmassage

Sportmassage is ook voor niet-sporters zinvol!

Wil je lekker kunnen bewegen of sporten zonder blessures, en zonder pijnlijke spieren of gewrichten of ‘vastzittende’ schouders? Breng dan eens een bezoek aan een sportmasseur voor een sportmassage!

Sportmassage

Een sportmassage is helemaal gericht op jouw lichaam en bewegingsapparaat. Het is een stevige en doeltreffende vorm van massage, waarbij je spieren door middel van knedingen en strijkingen onder handen worden genomen. Het doel van de massage is het opheffen van blokkades in je lichaam en een verbetering van de doorbloeding van je spieren, zodat voedingsstoffen beter aangevoerd kunnen worden en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Op die manier wordt je spierweefsel opgebouwd en word je sterker. Sport en verrichtingen in het dagelijkse leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, en daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Herstel

De sportmassage is er ook voor het herstel na een blessure. Sportmasseur Watze Hemminga weet wanneer er sprake is van overbelasting, en kan je adviezen geven rond bijvoorbeeld je houding. Een sportmasseur is echter geen arts. Als je dus een acute blessure hebt, moet je dus eerst naar een arts of fysiotherapeut gaan.

Spierpijn te lijf met triggerpointtherapie

Heb je al langer last van pijn in je spieren? Lukt het je maar niet om ervan af te komen, en kan je huisarts je ook niet verder helpen? Denk eens aan triggerpointtherapie. Triggerpoints zijn spierknopen die in actieve staat pijn veroorzaken, lokaal of op heel andere plekken in het lichaam. Ze worden ook wel ‘spierknopen’ genoemd. Het zijn eigenlijk heel lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes.

Een sportmassage is helemaal gericht op jouw lichaam en bewegingsapparaat

Spierknopen

Wanneer je flinke druk op de spierknopen geeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Vaak is de oorzaak overbelasting of een trauma (bijvoorbeeld een operatie of ongeluk), maar ook te weinig beweging, stress of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan ervan. Door middel van triggerpointmassage kan de oorzaak van de klacht aangepakt worden.

Allround masseur

Watze Hemminga: ‘In 2006 ben ik de opleiding voor sportmasseur en -verzorgende begonnen bij Kollaart in Haarlem. Na het afronden van deze opleiding heb ik vervolgens shiatsu en triggerpoint geleerd. In 2011 heb ik de cursus tot Allround masseur gevolgd. Hierdoor ben ik naast sportmasseur ook ontspanningsmasseur geworden. Tevens geef ik hotstone- en stoelmassages, en het afgelopen jaar heb ik met goed gevolg de opleiding tot voetreflexmasseur afgerond bij ATS opleidingen in Alkmaar.’

‘Klachten verminderen danwel laten verdwijnen’

‘Wat er leuk aan behandelen is? Er komen regelmatig cliënten bij mij die klachten hebben,’ vertelt Watze. ‘Deze klachten variëren van hoofdpijn tot nek- en schouderklachten, maar ook ernstigere klachten zoals migraine en fibromyalgie. Het mooie is dat ik, bij het overgrote deel van de cliënten, de klachten kan verminderen danwel laten verdwijnen.’

Datum: 15 november 2018