mediation

Mediation: goede afspraken bij scheiding

Als jullie besloten hebben om te gaan scheiden, komen daar allerlei emoties bij kijken, zoals teleurstelling, frustratie, verdriet, verwarring, boosheid en onzekerheid. Er moet van alles geregeld worden. Zeker voor de kinderen is het gewoonweg cruciaal dat ouders goed met elkaar blijven praten over al hetgeen wat van belang is voor de kinderen. Want óók na een scheiding blijven jullie immers nog steeds gezamenlijk ouder over de kinderen.

Financiële zaken

Aan een scheiding zitten ook nog veel financiële gevolgen vast. Hebben jullie een eigen koopwoning en wil één van jullie er misschien in blijven wonen? Wat moet of kan er gebeuren met jullie pensioenrechten? Moet er misschien alimentatie betaald worden en wat heeft dat mogelijk voor gevolgen voor een eventuele hypotheek? Waar kijkt de Belastingdienst allemaal naar als je gaat scheiden? Hoeveel geld hou je na de scheiding over om van te leven? Dit zijn zomaar een paar vragen uit een hele reeks van vragen als je gaat scheiden. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer zicht hebben op je toekomst en je financiële plaatje na scheiding. Pas dan kun je écht goede beslissingen nemen over je toekomst.

Alle deskundigheid onder één dak

Scheiden doe je samen heeft alle deskundigheid rond scheiden onder één dak. Johan Bosveld is MfN-mediator met een accreditatie familiemediation en is financieel planner, hypotheekadviseur en alimentatiedeskundig. Inge Bosveld is MfN-mediator met een accreditatie familiemediation, is vooral gericht op het begeleiden van de ouders in het opstellen van een goed zorgplan (ouderschapsplan) voor minderjarige kinderen, en is juridisch geschoold in personen- en familierecht. De eigen kindercoach heeft een erkende HBO-opleiding rond kindercounseling gevolgd. Zij geeft kinderen een ‘eigen stem’ en zorgt er vooral voor dat kinderen zich gehoord en gezien voelen. Ook ouders kunnen altijd met vragen bij haar terecht.

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer zicht hebben op je toekomst

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Bosveld scheidingsbemiddeling staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en kan gesubsidieerde rechtsbijstand verlenen. Je hoeft dan maar een geringe bijdrage te betalen voor je scheiding. Voor de voorwaarden kun je kijken op de site van de Raad voor de Rechtsbijstand.

Kinderbegeleiding bij scheiding

Scheiden doe je samen is een familiebedrijf en opgericht in 2005 door Johan en Inge Bosveld. Ook dochter Denise is al vanaf het begin bij het bedrijf betrokken als kindercoach. Als één van de eerste kantoren in Nederland heeft Scheiden doe je samen kinderbegeleiding bij scheiding onder de aandacht gebracht. Al vanaf het begin staan de belangen van de kinderen voorop bij de begeleiding. Met name omdat zowel Johan als Inge ook ouders zijn en een scheiding hebben meegemaakt, hebben zij een extra drive om ouders met kinderen die gaan scheiden zo goed mogelijk door het proces van scheiden heen te loodsen.

Datum: 17 juli 2019