uit-elkaar

Uit elkaar na de vakantie?!

Nu de vakantie ten einde is, kijkt menigeen terug op een niet-geslaagde vakantie. De verwachte liefdesvonk bleef uit: de relatie is echt over. Dan is het tijd om een onafhankelijke derde, een mediator, in te schakelen. Ik help jullie om op een goede manier uit elkaar te gaan, met aandacht voor alle aspecten.

Patries Baijer-Jakubka

Vol met indrukken

Een andere tegenvaller zijn de uitgeputte kinderen: de gescheiden ouders die niet voor elkaar wilden onderdoen en de meest exotische bestemmingen hadden geboekt. Het gevolg: kinderen die geen dag thuis geweest zijn, te vol zitten met de vele indrukken en gelijk weer in het gareel moeten.

Mediator

Ook in dit soort situaties kan een mediator uitkomst brengen. Ik ga met deze exen in gesprek en laat hen aan de kinderen de vraag stellen: ‘Wat zouden jullie willen?’ Niet zelden is het antwoord dat zij ook gewoon thuis willen zijn; met vrienden en vriendinnetjes leuke dingen willen doen. De compromissen zijn vaak verrassend en vrijwel altijd brengen ze meer rust en blijere kinderen.

De compromissen zijn vaak verrassend

Samengestelde gezinnen

En dan heb je de groep van nieuw samengestelde gezinnen die voor het eerst met elkaar op pad gaan. De volwassenen vol goede moed, met de roze bril van de verliefdheid. De kinderen, al dan niet gewapend met de informatie van de andere ouder, afwachtend; soms al bij aanvang negatief. De praktijk leert dat deze vakanties vaak niet verlopen zoals gewenst: de verwachtingen zijn niet besproken; vaak al niet uitgesproken. Te ver, te kleine accommodatie, geen tijd voor jezelf, geen aandacht van je partner, en ga zo maar verder.

Stappenplan

Als je dit herkent en denkt: ‘De volgende keer wil ik het anders en beter’, neem dan contact op. Een stappenplan helpt jullie meer ontspannen op weg!

Datum: 26 augustus 2019