dankbaarheid

Ervaar de voordelen van dankbaarheid met Access Consciousness

Van alle gedachten die we dagelijks hebben, is ongeveer 70% negatief. Velen van ons stoppen nauwelijks om dankbaar te zijn voor wat we hebben, maar hebben vooral oog voor wat we willen of (nog) niet kunnen. Pas als we alles hebben wat ons hartje begeert denken we gelukkig te zijn. Maar de kans is groot dat je na het krijgen van je droomhuis, droombaan en droompartner nog steeds geen voldoening voelt. Geluk leidt namelijk niet tot dankbaarheid, maar dankbaarheid leidt tot geluk. Access Consciousness kan je helpen om meer dankbaarheid toe te laten in je leven.

Oordelen en overtuigingen

Als je je bewust wordt van je eigen gedachten, merk je waarschijnlijk dat je vooral bezig bent met oordelen over jezelf. Je vergelijkt jezelf constant met anderen en legt de focus op je eigen beperkingen, tekortkomingen en problemen. Vaak heb je bepaalde overtuigingen over jezelf op basis van het verleden. Voordat je het weet, laat je jezelf hierdoor definiëren. Al deze oordelen helpen ons niet verder, maar houden onze groei en ontwikkeling tegen.

Access Consciousness

Access Consciousness bestaat uit verschillende tools en technieken voor een bewuster leven met meer dankbaarheid, waaronder Access Bars. Het doel hiervan is om meer bewustzijn en eenheid te creëren en je meer verbonden te voelen met de wereld om je heen. Je gaat je focus dan verschuiven van het negatieve door het erkennen van het goede. We zien namelijk hetgeen waar we naar op zoek te zijn. Als je zoekt naar negativiteit, zul je het dus altijd vinden. Maar anderzijds geldt: hoe meer je kijkt naar wat er goed is in je leven, hoe meer je hiervan zult vinden.

Velen van ons stoppen nauwelijks om dankbaar te zijn voor wat we hebben, maar hebben vooral oog voor wat we willen of (nog) niet kunnen

Dankbaarheid tonen

Dankbaar zijn betekent dat je niets als vanzelfsprekend beschouwt, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je went namelijk al snel aan hetgeen wat je hebt. Je vergeet dan hoe ver je bent gekomen en neemt wat je geleerd en bereikt hebt voor lief. Neem daarom elke dag een moment de tijd om hierbij stil te staan en op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Door hier een vaste gewoonte van te maken, creëer je vanzelf een positievere mindset. Daarnaast kun je je dankbaarheid tonen aan de mensen om je heen door ze vaker te bedanken, complimenten te geven of iets terug te doen.

Voordelen van dankbaarheid

  • Het verhoogt je welzijn. Door negatieve gedachten los te laten, sta je optimistischer in het leven, slaap je beter en heb je meer energie.
  • Je leeft meer in het hier en nu. Door dankbaar te zijn voor wat je op dit moment hebt, houd je je minder bezig met de toekomst én het verleden.
  • Het verhoogt je zelfvertrouwen. Je leert jezelf te accepteren en jezelf minder te vergelijken met anderen.
  • Het geeft je meer innerlijke rust. Het besef dat je alle essentiële dingen in het leven al bezit, zorgt voor een tevreden gevoel en meer ontspanning.
  • Het verbetert je relaties. Dankbaarheid maakt je guller en vriendelijker naar anderen toe: je bent meer bereid om anderen je geld, tijd of hulp te geven.
  • Het maakt het leven eenvoudiger. Door te waarderen wat je al hebt, in plaats van te kijken naar wat je mist, keer je weer terug naar de simpele dingen in het leven.

Over Re-Sparkle

Wil je meer weten over Access Consciousness of wil je zelf ervaren wat meer dankbaarheid in je leven kan betekenen? Neem dan contact op met Joyce Elshout van Re-Sparkle. Zij helpt je graag bij het integreren van Access Consciousness in je leven en het loslaten van negatieve gedachten.

Datum: 09 december 2020