inzicht-in-jezelf

Inzicht in jezelf kan wonderen verrichten

In deze tijd is het een hele uitdaging om contact te houden met jezelf. Veel mensen functioneren op de automatische piloot, waardoor bepaalde gedragspatronen vastroesten en blinde vlekken niet meer herkend en erkend worden, met alle gevolgen van dien: burn-outs, chronische klachten, angsten, relatieproblematiek et cetera.

Positieve energie

Zelfreflectie, bewustwording, zicht en inzicht en kleine veranderingen kunnen hierin wonderen verrichten. Ze leiden tot een andere of betere structuur en daarmee tot beter functioneren. Als gevolg kun je vanuit een gezonder, beter en blijer contact met jezelf stappen zetten die goed voor je zijn. Zo kan je positieve energie weer gaan stromen, waardoor je beter in je vel komt te zitten. Vanuit deze vernieuwde positieve energie kun je ook meer betekenen voor anderen in je omgeving die het nodig hebben, zodat er weer een saamhorigheidsgevoel ontstaat. Wanneer we zelf niet lekker in ons vel zitten, weinig energie hebben en geen positieve mindset hebben, kunnen we een ander ook niet goed bijstaan.

Inzicht

Dankzij mijn unieke werkwijze heb ik maar één gesprek nodig om tot de kern te komen. Ik leg vrijwel onmiddellijk de vinger op de ‘zere’ plek en geef je helderheid en inzicht, waardoor je je meteen gehoord voelt en je als vanzelf opent voor het gesprek en wat ik aan te reiken heb. Vandaaruit kijken we samen wat nodig of gewenst is: een coaching- of counselingtraject, of nog een consult. De praktijk wijst uit dat één consult bij mij vaak voldoende is om vooruit te kunnen.

Eerlijk en respectvol

Mijn werkwijze is van een no-nonsense spiritualiteit: open, direct, eerlijk, respectvol en een tikje confronterend, maar altijd met liefde en een tikkeltje humor, vanuit het ‘nu’ en met de voetjes op de grond. Naar mijn idee manifesteren we altijd vanuit het ‘nu’. Ik werk dan ook altijd met het proces waarin je nu verkeert en wat op dit moment belangrijk voor je is om vooruit te kunnen. Met toekomstvoorspellingen hou ik me dan ook niet bezig. Wanneer ik toekomstgerichte boodschappen mag doorgeven, gebeurt dit altijd spontaan of tijdens het gesprek. De spirituele wereld laat zich niet dwingen. We blijven te allen tijde zelf verantwoordelijk.

Margret Schmetz

Datum: 04 januari 2022