stress

Laat de stress van je afglijden

Jouw dagen vliegen in een razendsnel tempo voorbij. Druk, druk, druk. Je dag begint al met veel geren en gevlieg om iedereen op tijd uit bed en naar school en werk te krijgen. Daarna haast je je naar je werk op kantoor waar de nodige deadlines wachten. Na je werk nog snel langs de supermarkt voor wat boodschappen. Dan snel koken, eten en de kinderen naar bed brengen, zodat je nog even tijd hebt om te sporten. Alhoewel, zou je wel gaan met die pijn in je rug en die helemaal vastzittende nek en schouders?

Stress

Stress is een prima mechanisme dat je in staat stelt om op de juiste momenten te pieken. Maar wanneer je lichaam geen gelegenheid krijgt om te herstellen, gaat die stress zich vastzetten. Kijk maar naar je dagindeling. Voordat jij op je werk bent, heb je al de nodige ‘piekmomenten’ gehad. Op je kantoor, waar je veel zit, let je niet altijd even goed op je houding. Naast de stress en alle drukte is dat ook niet bevorderlijk. Hoog in de schouders, met je neus te dicht op het scherm, is het geen wonder dat je lichaam gaat protesteren.

Altijd maar druk

Aangezien je ook na je werk druk bent en geen moment voor ontspanning neemt, zal dat de stress in je lijf niet doen afnemen. Wat jij nodig hebt is een stukje ontspanning aan de ene kant én een beetje hulp om de stress uit je lijf te verwijderen. Een holistische massage is dé manier om te ontspannen en zal tegelijkertijd je pijnklachten verlichten.

Met een massage kun jij eindelijk afrekenen met je stressklachten

Holistische visie

Als holistisch massagetherapeut help ik jou om bewust te worden van je lichaam. Holistische massagetherapie is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij ervan wordt uitgegaan dat je lichaam een belangrijke bron van informatie is. Wanneer ik je masseer, word jij je je niet alleen bewuster van je lichaam, maar ook van je gevoelens, gedachten en herinneringen en de manier waarop deze elkaar onderling beïnvloeden.

Nuttig én lekker

Een massage maakt niet alleen de stijve spieren in je nek en schouders los, maar is ook uitermate geschikt als middel voor een groot aantal klachten ten gevolge van stress. Maar het is gewoon ook heel fijn en kan preventief worden ingezet om lekker te ontspannen, onthaasten of revitaliseren.

Persoonlijke groei

Ik beheers meerdere massagetechnieken en afhankelijk van je klacht, kiezen we samen welke techniek het beste bij jou past. Ik vul de behandeling aan met bewustzijnsoefeningen gericht op ademhaling, houding en ontspanning. Zo leer je om beter naar jezelf te luisteren en kan er, vanuit inzicht en acceptatie, verandering en persoonlijke groei ontstaan.

Datum: 14 februari 2019