angsten,-negativiteit,-stress

Neem afscheid van je angsten!

Je hebt al langer last van angsten, stress of negatieve emoties. Je bent al naar de huisarts geweest, maar die kan niets voor je betekenen. Dat betekent echter niet dat je er maar mee ‘moet leren leven’.

Dag angsten!

Angsten zijn nuttig omdat ze dienen als zelfbescherming. Slaan ze echter door, dan zit je jezelf alleen maar in de weg en kunnen ze je een hoop stress en negativiteit bezorgen. Loop je vast in je leven en heb je al van alles hebt geprobeerd om dit op te lossen, zoals praten of naar de huisarts gaan, dan kan hypnotherapie wat voor je zijn.

Onderbewustzijn

In deze therapie wordt contact gemaakt met je onderbewustzijn. Waarom dat belangrijk is? Je onderbewustzijn is de bron van jouw gedachten en gedrag. In je onderbewustzijn worden al je ervaringen, emoties en automatismen opgeslagen.

Ervaring

Bij een verkeerde verbinding met het onderbewuste kan een ervaring omslaan in een angst, fobie of negatief patroon. Door terug te gaan naar het moment waarop het negatieve patroon is ontwikkeld, ontdek je waar het vandaan komt. Vanaf dat moment kun je een andere keuze maken: je herschrijft je onderbewuste. Op die manier kun je anders omgaan met bijvoorbeeld je hoogtevrees, rij-angst of angst in kleine ruimten.

Hoe werkt hypnotherapie?

Na een uitgebreid eerste gesprek ga je in een comfortabele houding zitten of liggen. Je concentreert je op de stem en de instructies van de therapeut. Je verlegt je focus en komt in een diepe ontspanning, waarbij je niet meer gestoord wordt door wat er in je hoofd of in je lijf gebeurt.

Je onderbewustzijn is de bron van jouw gedachten en gedrag

Het verleden

Zo komt de therapeut terecht bij je onderbewustzijn: het deel van je hersenen waarin alles van je verleden opgeslagen wordt. Vandaaruit kan je therapeut aan je probleem werken. Samen onderzoeken jullie hoe jij over jezelf denkt en welke rol dit speelt bij je gedrag of je gezondheid. Misschien zijn er onbewust bepaalde (onverwerkte) gevoelens die een rol spelen.

Volledig bewust

Tijdens de therapie blijf je altijd alert en bewust van je omgeving. Je verliest dus niet de controle over jezelf. Je neemt de prikkelingen in de omgeving alleen niet meer waar. In de sessies leer jij om op een andere, betere manier naar jezelf en je lichaam te luisteren. Je zult je hierdoor verrassend snel beter voelen.

Stress of hoofdpijn

Niet alleen bij angsten of onverwerkte emoties kan hypnotherapie een oplossing zijn, maar bijvoorbeeld ook bij stress, hoofdpijn en allerlei andere fysieke of psychische klachten. De meeste mensen merken dat de klachten al minder worden na een paar sessies. Wanneer je een lichamelijke aandoening hebt, dan kan de therapie deze niet (helemaal) laten verdwijnen. Doordat je in de sessies op een andere manier naar je klachten leert kijken, kan je er op den duur wel veel beter mee omgaan.

Aandacht en tijd

Misschien heb je al van alles geprobeerd om van je klachten af te komen of misschien wil je meteen hypnotherapie proberen. Wat je voortraject of klachten ook zijn; je bent welkom bij de hypnotherapeuten Brenda en Sjaak van Senzis. Zij nemen alle aandacht en tijd voor je om te werken aan het doel dat jij voor ogen hebt.

Datum: 14 december 2017