NLP

NLP: de sleutel tot échte verandering

Wanneer je verdwaald bent of wanneer je het gevoel hebt dat je iets mist, maar je weet niet wat je mist. Wanneer de dingen die jou normaal gelukkig maken, dit nu niet meer doen. Omdat het al een lange tijd niet lekker loopt in je leven, ben je in een ‘overleefmodus’ geraakt. Maar nu ben je op het punt gekomen dat je moe bent van het overleven. Je hebt vragen. ‘Hoe kom ik hieruit?’ ‘Waarom ben ik niet meer zo gelukkig?’ Je bent op zoek naar jezelf.

Concrete redenen

Soms zit je om bepaalde ‘concrete’ redenen totaal niet lekker in je vel. Je kampt bijvoorbeeld met relatieproblemen of je worstelt met een verslaving. Maar je kunt ook last hebben van bepaalde angsten, somberheid of een depressie. Of je gaat door een periode van hevige (werk)stress, of hebt te maken met een ziekte.

Balans, energie én kracht

Wanneer je vastloopt in het leven, of dit nu van tijdelijke aard is of juist een meer permanent karakter heeft, kan er behoefte ontstaan aan een vorm van begeleiding, zoals coaching. Een coachingstraject kan je helpen je gedachten weer helder te krijgen en je kwaliteiten te versterken, zodat je de controle over je eigen leven weer terug kunt nemen. Hervind je balans energie én kracht.

Neurolinguïstisch Programmeren

In het traject gebruik ik NLP-technieken. NLP staat voor Neurolinguïstisch Programmeren. Neuro betekent alles wat te maken heeft met de hersenen en het zenuwstelsel. Onze zintuigen zijn hierbij van groot belang, aangezien we deze gebruiken voor het waarnemen. Ieder mens neemt op unieke wijze waar. Bij NLP wordt gekeken naar hoe jij op een optimale manier kunt waarnemen, zodat jij naar de wereld kijkt op een manier waar jij het meest aan hebt.

Van negatief naar positief

Het woord ‘linguïstisch’ heeft betrekking op het taalgebruik. Door taal op een bepaalde manier in te zetten, kun je ervoor zorgen dat je je eigen emotionele staat beïnvloedt. Tijdens de therapie leer je technieken om via taal en communicatie beter met je eigen emoties om te gaan. Zo leer je een negatief gevoel te vervangen door een positiever gevoel, door middel van je eigen communicatieve strategieën.

Zit jij niet lekker in je vel?

Stappen richting veranderen

De ‘p’ in NLP staat voor programmeren. Dat houdt in dat je jezelf als het ware ‘herprogrammeert’, en je oude, belemmerende gedragspatronen ombuigt naar positiever en zinvoller gedrag. Want iedereen heeft wel een rugzakje, nare ervaringen uit het verleden die je in het heden nog steeds dwarszitten. Door middel van NLP kun je meer inzicht krijgen in de manier waarop jouw brein informatie verwerkt. Zodra je dat weet, kun je stappen zetten richting verandering. Want pas als je je valkuilen herkent, kun je er iets aan doen.

Bewuster

NLP is een techniek die jou veel bewuster naar jezelf en je omgeving laat kijken. Je gaat anders in het leven staan. Het uitgangspunt is dat NLP altijd bij jezelf begint. Hierbij kijk je op een realistische manier naar je beperkingen, maar óók naar je mogelijkheden, doelen en verlangens. Je krijgt een levenshouding waarin je je krachtig voelt, je meer bewust bent van allerlei verschillende keuzemogelijkheden én in staat raakt om problemen gemakkelijker en sneller oplossen.

Een NLP-coachingstraject is iets voor jou als je:

  • wilt leren hoe je het leven aanvliegt
  • je kwaliteiten wilt inzetten
  • positiever en bewuster in het leven wilt leren staan
  • op zoek wilt naar je natuurlijke kracht

Ontmoet de coach

Esther Uitman-van der Leest is van oorsprong docent en leidinggevende in het Voortgezet Onderwijs. Vanuit een passie voor mensen en organisaties is ze werkzaam als coach, trainer en adviseur. De ACT-meting, waaruit onbewuste drijfveren en kansrijke ontwikkeling duidelijk wordt, is de vliegende start van (coach)trajecten. Als certified Master Practitioner in de Art & Science of NLP, Time Line Therapy en Hypnotist is Esther een krachtige, realistische coach met doelgerichte resultaten op het gebied van persoonlijke en teamontwikkeling en organisatieadvies.

Datum: 30 juli 2019