gedachten

Ontdek de kracht van je gedachten

Weet je dat jouw lichaam over een zelfgenezend vermogen beschikt? Dit waardevolle proces heb je ongetwijfeld, bewust of onbewust, al vaak mogen aanschouwen. Denk maar eens aan een wondje dat ‘gewoon’ dichtgroeit of een botbreuk die heelt. Je lijf herstelt wat in onbalans is geraakt op zowel fysiek als mentaal vlak. Maar je moet het daar wel de kans voor geven.

Druk, druk, druk

Door onze drukke levenswijze zijn we niet meer gewend om dichtbij onszelf te staan. We laten ons meevoeren in de hectiek van alle dag. We hebben het immers allemaal zo druk met ons gezin, onze baan, sociale contacten en alle andere dingen die van ons(zelf) ‘verwacht’ worden. We willen alles ‘perfect doen’ en alle ‘ballen perfect’ hooghouden. Dat die druk voor velen veel te hoog is geworden, blijkt wel uit de cijfers: maar liefst 1 op de 6 mensen krijgt te maken met een burn-out.

Burn-out

Een burn-out is hét schoolvoorbeeld van het feit dat je niet goed voor jezelf hebt gezorgd. En niks is goed of fout, of is schuldig aan… Al je energie gaf je aan wat anderen van je verwachtten. Door jezelf zo uit te putten, en al je energie ‘vrijwillig’ aan anderen te besteden, ben je volledig aan jezelf voorbijgegaan. Er bleef geen energie meer over voor onder andere je zelfgenezend vermogen en allerlei processen in je lichaam raakten in onbalans. En daar pluk je nu de wrange vruchten van.

Beperkende gedachten

Je kunt je ook letterlijk ziek maken door beperkende, negatieve gedachten. De kracht van je gedachten is enorm! Wanneer je jezelf vaak iets hebt wijsgemaakt, of wanneer dit vaak tegen je gezegd is, of dat je bepaalde zaken toch niet kunt of het je nooit zal lukken, kun je helemaal in die negatieve spiraal worden meegezogen en dat wordt dan jouw ‘waarheid’. Het zet zich zelfs vast in je cellen. Cellen hebben een (cel)geheugen. Alles is energie en heeft een bepaalde frequentie. Je lichaam reageert hierop.

(Cel)geheugen

De Japanse wetenschapper Emoto deed onderzoek naar waterkristallen. Hij stelde deze bloot aan verschillende omstandigheden, zoals geluiden: muziek, spraak en beelden: geschreven tekst en afbeeldingen. Het verschil in de kristallen was verbluffend: de een was een prachtig kristal en de ander was vervormd en donker, grauw gekleurd. Emoto maakte uit deze foto’s op dat deze externe effecten invloed hebben op de energetische structuur van water en dus ook zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens. Als je je bedenkt dat ons lichaam uit meer dan 70% water bestaat, wat doen dan onze gedachten en woorden met onze cellen en ons lichaam..?!

Geen zelfliefde

Eigenlijk komt het allemaal voort uit het gegeven dat je vergeten bent naar je lichaam te luisteren en weinig liefde voor jezelf hebt. Je vindt jezelf niet de moeite waard om van te houden. En juist die zelfliefde is zo belangrijk voor je zelfgenezend vermogen. Maar het is niet zomaar een knop die je kunt omzetten. Was het maar zo makkelijk. Alhoewel … makkelijk… nee, maar eigenlijk is het wel simpel. Ik wil je daar graag bij helpen.

NLP en hypnotherapie

Het is een bewustwordings- en persoonlijk ontwikkelingsproces waarbij ik onder andere technieken als NLP, hypnotherapie en healing inzet om je dichter bij jezelf te brengen. Op die manier zorgt je zelfgenezend vermogen ervoor dat de blokkades, die zich diep in je onderbewuste hebben vastgezet en je ervan hebben weerhouden om jezelf de moeite waard te vinden, worden opgeruimd. Eindelijk kan en mag je weer groeien en jezelf zijn!

Quantumfysica/Energie/Bewustzijn

Quantumfysica is de wetenschap die laat zien dat materie eigenlijk niks anders is dan interferentiepatronen wat de samen- of tegenwerking van verscheidene (energie)golven op dezelfde tijd en plaats is. Zoals water in een bak wat een golfpatroon vormt als je deze door geluid in trilling brengt en datzelfde geldt voor fijn zand op een gespannen vel een patroon laat zien als je deze laat trillen door een geluidsbron. Zo is materie het zichtbare interferentiepatroon van de onzichtbare trillingen van de universele energie.

Materie

Ons bewustzijn, onze intentie heeft invloed op materie. Verleden, heden en toekomst zijn één. Als je weet dat materie op meerdere plaatsen tegelijk kan zijn, zónder enige vorm van vertraging, dan kan het ene deeltje invloed uitoefenen op een ander deeltje wat zich duizenden kilometers verder bevindt. Er moet daarom een communicatievorm zijn die sneller is dan het licht. Deze deeltjes lijken een soort ‘bewustzijn’, een ‘voorspellend vermogen’ te hebben, die weten wat er gaat gebeuren en daarop dan reageren. Elke vorm van materie heeft namelijk een energieveld om zich heen die ook weer invloed heeft op zijn omgeving. Telepathie werkt op dezelfde manier. Gebruik je intentie, je gedachten en je woorden daarom op de juiste, positieve manier. Alles is energie en staat met elkaar in verbinding. Jij bent dan ook de creator van alles in jouw eigen leven.

Geloof in jezelf

Geloof in jouw eigen (zelfgenezend) vermogen, om ‘wonderen’ te verrichten. Het universum leeft volgens de wet dat energie cyclisch is, oftewel: alles wat je uitzendt, keert weer bij je terug. Zo is het eigenlijk heel simpel om via gedachten en gevoelens uit te sturen wat je wél wilt om het vervolgens op een later tijdstip te ontvangen.

Geprogrammeerd

Wij mensen maken het (ons zelf) echter allemaal veel moeilijker dan het is. We beseffen niet (meer) dat wij in staat zijn om wonderen te verrichten, omdat we bij alles wat er gebeurt bevestiging zoeken in verklaarbare feiten en bij een ander. Zo zijn wij inmiddels, helaas, ‘geprogrammeerd’. We geloven immers wat ons verteld of gezegd, eigenlijk aangepraat, wordt. En dat als iets niet bewezen is het ook niet kan of mogelijk is. Gelukkig is er nu de quantumfysicawetenschap.

Creatief vermogen

En zelfs als we iets ongewoons meemaken, hangen we dat op aan toeval. Zo ontdoe je je van je eigen kracht door niet te beseffen wat voor onmetelijk creatief vermogen jij in je hebt. Besef vanaf nu dat je alles kunt creëren en laat de verklaring van ‘toeval’ geen stempel drukken op iets dat jijzelf in gang hebt gezet. Geloof in jezelf en vertrouw in jouw eigen vermogen, ook je zelfgenezend vermogen, om wonderen te kunnen verrichten. Verlang niet zozeer naar een gemakkelijk leven. Verlang naar de kracht om in alle omstandigheden te groeien en overeind te blijven. Oftewel in je eigen kracht te blijven geloven, te blijven staan én verder te groeien… Dit is, in mijn ogen, de betekenis van Leven.

Ontpop jezelf

Twijfel je nog? Bel me dan, geheel vrijblijvend, eens op voor een gratis telefonisch intakegesprek. Ik neem alle tijd voor je en je kunt dan meteen ontdekken of er een klik is. Op mijn behandelingen zit geen tijdslimiet. Ik maak af waar ik mee bezig ben. Investeer in je eigen persoonlijke ontwikkeling. Hier hebben jijzelf én je omgeving, je hele leven profijt van. Geef jezelf de kans om je te ontpoppen en je eigen koers te vliegen. Vlieg in de flow jouw leven tegemoet.

Datum: 30 december 2019