prikkelbaar

Prikkelbaar? Laat je frustraties los met Access Bars

De laatste tijd kun je steeds minder hebben. Je bent prikkelbaar, snel geïrriteerd en hebt een kort lontje. Als er ook maar iets niet gaat zoals je wilt, voel je de woede in je opborrelen. Je kunt extreem reageren op de kleinste ongemakken, waardoor de mensen om je heen de volle lading krijgen. Herkenbaar? Laat de frustraties dan los met Access Bars.

Reactie op prikkels

Prikkelbaarheid is de reactie op prikkels uit de omgeving. Een opeenstapeling van gebeurtenissen leidt dan tot toenemende irritaties, boosheid en agressie. Deze heftige reactie komt vaak voort uit een verminderde weerbaarheid. Je bent uit balans en niet meer in staat om je gevoelens te beheersen, waardoor je lichtgeraakt wordt.

Slechtgehumeurd

Een voorbeeld hiervan is het ochtendhumeur. De ochtend hoeft maar met een kleine frustratie te beginnen, zoals een wekker dat niet afgaat, een kapot koffiezetapparaat of een file onderweg naar je werk, en de toon is gezet voor de rest van de dag. Het lukt het je niet meer om dit gedurende de dag te veranderen en je humeur gaat van kwaad tot erger. Al gauw reageer je deze opeenstapeling van frustraties af op de mensen om je heen.

Overschreden grenzen

Wanneer je prikkelbaar bent, is dit een teken dat je over je grenzen bent gegaan. Soms gebeurt dit onbewust. Er kan sprake zijn van overmatige spanningen en stress in je dagelijkse leven, die je tolerantie voor frustratie hebben verlaagd. Daardoor is er geen barrière meer die ervoor zorgt dat je nadenkt voordat je iets zegt of doet en die je ervan weerhoudt om direct te reageren. Je wordt dan direct overspoeld door negatieve gevoelens en verliest door de kleinste dingen het evenwicht.

Laat de frustraties los met Access Bars!

Kort lontje

Als de frustratie snel oploopt en je geen time-out kunt nemen, kan dit leiden tot een woede-uitbarsting. Een groter inzicht in je gevoelens kan daarom helpen om prikkelbaarheid weer onder controle te krijgen, door op tijd te herkennen wanneer je over je grenzen dreigt te gaan. Op het moment dat je prikkelbaar bent, heb je er vaak baat bij om even een stap terug te doen en je terug te trekken in een prikkelarme omgeving. Zo kun je alles even van een afstandje bekijken voordat je gelijk reageert met woede of agressiviteit.

Invloed

De truc is om op een andere manier om te gaan met de omstandigheden die veel frustraties opleveren. Veel mensen laten zich snel van hun pad brengen door externe factoren. Ze houden zich te veel bezig met zaken waar ze geen invloed op hebben, wat al snel leidt tot frustraties. Wees hier daarom bewust van en laat het los. Zo kun je weer tijd en energie besteden aan de dingen waar je wel invloed op hebt.

Access Bars

Als het je niet lukt om de spanningen en frustraties los te laten, kan een Access Bars-sessie een uitkomst zijn. Tijdens de sessie worden de verschillende energiepunten van het hoofd aangeraakt en als het ware geactiveerd. De energiestromen komen zo weer in beweging en zetten de hersenen aan tot een soort opruimactie, waarbij alle gedachten en gevoelens weer een plekje krijgen en prikkels beter verwerkt worden. Na de behandeling ervaren de meeste mensen een licht en ontspannen gevoel, vergelijkbaar met een hoofdmassage, waardoor ze meer innerlijke rust ervaren en minder snel uit balans raken door externe factoren.

Over Re-Sparkle

Wil je meer weten over Access Bars of wil je zelf ervaren wat meer weerbaarheid in je leven kan betekenen? Laat je dan onder handen nemen door Joyce Elshout van Re-Sparkle. Zij helpt je de frustraties los te laten, zodat je weer meer innerlijk rust ervaart.

Datum: 09 december 2020