ontspanning

Wil jij ook hemelse ontspanning ervaren?

Wanneer was het voor het laatst dat jij bruiste van energie? Voor veel mensen is dit gevoel al lang geleden. Ze nemen niet de tijd om voldoende op te laden, waardoor hun batterij steeds sneller leegloopt en ze kampen met vermoeidheid en andere klachten.

Ontspanning

Om lekker in je vel te zitten, is het belangrijk om je af en toe over te geven aan volledige ontspanning. Dat kan door een week op vakantie te gaan of een lekkere massage te nemen. Als je je beter wilt voelen op lichamelijk, mentaal én emotioneel gebied, dan is reiki een goed idee!

Hoe ziet een reikibehandeling eruit?

Miranda: ‘Bij deze natuurlijke geneeswijze draait alles om het stromen van levensenergie. Als deze energie geblokkeerd raakt door een trauma of onverwerkte emoties, dan kun je klachten krijgen op lichamelijk en geestelijk gebied. Met een energiebehandeling tussen de 45 en 60 minuten wordt door middel van handoplegging de energiestroom in het totale lichaam geharmoniseerd. Op deze manier wordt de zelfhelende kracht van lichaam en geest ondersteund. Het heeft een diep ontspannende, ontgiftende en stressverminderende werking en versterkt het immuunsysteem.’

Energiebehandeling

‘De behandeling vindt plaats op een massagetafel’, vervolgt Miranda, ‘waarbij ik mijn handen op bepaalde plaatsen op jouw lichaam leg. Je hoeft alleen je schoenen uit te doen en te gaan liggen. Een energiebehandeling zet je meer met beide voeten op de grond, geeft ontspanning, een betere balans, én kan je inzicht geven in jezelf. De behandeling vervangt geen medische verzorging of medicijnen, maar ondersteunt wel iedere therapie en het natuurlijk genezingsproces’, aldus Miranda.

Reiki kan je helpen je weer goed te voelen

De basisprincipes

Miranda: ‘Natuurgeneeskunde gaat uit van het het stimuleren van het zelfgenezend vermogen. Net als iedereen beschik jij ook over dit genezend vermogen. Soms kan het zijn dat het vermogen kleiner wordt. Je klachten gaan dan niet meer vanzelf over. Je lichaam heeft dan weer een zetje nodig, en moet geholpen worden om weer goed te kunnen functioneren.

Symptoombestrijding

‘Verschillende behandelingen kunnen je zelfgenezend vermogen en je weerbaarheid versterken. Hierbij wordt uitgegaan van een holistische aanpak: er wordt gekeken naar de mens in zijn totaliteit. Daarnaast is er geen sprake van symptoombestrijding: de onderliggende oorzaak van je klachten wordt blootgelegd én behandeld. Je vindt lichamelijke, psychische, emotioneel en energetisch herstel. Het Helperhart is een warme plek waar inspiratie en persoonlijk bij elkaar komen, met aandacht voor iedereen. Wees welkom!’

Reiki symbolen

Ken jij de reiki symbolen? Hieronder worden de bekendste reiki symbolen uitgelegd:

  • Cho ku rei: het krachtsymbool. Het symbool kan helpen om energie te focussen waar je wilt en om andere Reiki symbolen te versterken en om bescherming te ervaren.
  • Sei he ki: het mentale symbool. Dit symbool kan helpen om je gedachten te kalmeren, negatieve energie te transformeren en om emotionele blokkades te verwijderen.
  • Hon sha ze sho nen: dit symbool kan helpen om vrede te ervaren, en om Reiki op ‘afstand’ te sturen.
  • Dai ko myo: het meestersymbool, en kan worden gebruikt voor healing, waardoor je verlichting kunt ervaren.
Datum: 09 april 2018