jurk

Dé outfit met de juiste jurk!

We zijn gek op jurken in alle stijlen, lengtes en patronen. Van de dramatische creaties die we zijn bij een awardshow of première tot een heerlijk dikke sweaterjurk om het koude weer te trotseren. Nanouk Store helpt je verder om de ultieme jurk uit te kiezen!

De oorsprong van de jurk

De jurk gaat ver, ver terug. Maar het punt waarop de jurk een grote verandering doormaakte, dat was na de Eerste Wereldoorlog. Vrouwen gingen werken en werden zelfstandiger, wat betekende dat hun kleding praktischer werd. Coco Chanel maakte haar toetrede met elegante, sobere mode zoals de nog steeds bekende ‘little black dress’. Eind jaren dertig werden de rokken korter, het jasje strakker. Na de Tweede Wereldoorlog is er een behoefte aan luxe en Christian Dior maakt in Parijs grote slagen.

De jurk van nu

Tegenwoordig zien we niet één jurk die populair is, maar veel verschillende stijlen en modellen die door elkaar lopen. Eigenlijk kan alles, lang of kort, een kleur of drukke patroontjes. Aansluitend of wijd. Hoe je wilt dat een jurk jou staat, dat hangt helemaal af van jouw stijl. Veel vrouwen zien de jurk wel als heel universeel en makkelijk item: met één item heb je een outfit, maar met een truitje erover (of eronder) maak je er weer wat anders van. Met een andere legging, panty en schoen eronder heb je direct al weer een hele andere outfit. Dat maakt het een heel veelzijdig item.

De jurk gaat ver, ver terug

Tijdloos

De jurk is tijdloos en niet te missen tijdens de feestmaanden met een hakje of elegante ballerina eronder, met een glittertje erin of elegant patroon. Een mooie jurk hoeft tenslotte niet alléén tijdens de feestmaanden uit de kast getrokken te worden.

Maak ‘m af

Een goede outfit is maar voor de helft klaar zonder accessoires. Je maakt een outfit af door accessoires toe te voegen. Nanouk van Nanouk Store helpt je graag van top teen. Of het nou gaat om het vinden van de perfecte jurk voor jou, het afmaken van een outfit met de juiste accessoires of het vinden van een andere gave outfit voor in je dagelijkse kast of voor een speciale gelegenheid.

Datum: 30 november 2023