kledingkast

Met de bezem door je kledingkast

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Want wees eerlijk: wat is de staat van jouw badkamerkastjes? En hoe ziet jouw garage er eigenlijk uit? En je kledingkast? Je bent het overzicht he-le-maal kwijt en weet van wanhoop niet wat je aan moet trekken elke ochtend. Steek eens een weekend de armen uit de mouwen en ruim je kleerkast op!

Fris en fruitig

Een nette kledingkast is niet alleen lekker georganiseerd, maar het houdt je kleren ook nog eens beter fris. Maar waar begin je? Voor de een werkt het goed om de hele kledingkast eerst helemaal leeg te dumpen en vanaf daar weer te beginnen met inruimen. De ander werkt liever in porties of stapeltjes. Dumpen is handig, omdat je dan direct even een doekje door je kast kunt halen. Met de tijd kunnen stof en bacteriën zich namelijk ophopen tussen, achter en in je kleren. Je verdeelt de kleren in drie stapels: bewaren, weggooien en twijfelgevallen. Vragen die je jezelf kunt stellen, zijn:

  • Past dit item nog bij mij?
  • Heb ik dit artikel vaak gedragen in het afgelopen jaar?
  • Past het item nog en zit het comfortabel?
  • Voel ik mij lekker in dit item?
  • Heb ik items in mijn kast die bijna hetzelfde zijn? Heb ik er meerdere nodig?

Aan het einde van de dag gooi je de kleren niet weg, maar breng je ze naar een goed doel of een inbrengwinkel.

Geven en nemen

Wat een opluchting! Je kast is weer netjes en je kunt alle kleren weer zien. Goede kleren zijn een investering in je kledingkast. Door in items te investeren waar je plezier uit haalt en die van goede kwaliteit zijn, weet je zeker dat je je kast vult met items die je écht draagt. Nanouk koopt én verkoopt pre-loved kleding. Door unieke en onderscheidende items te vinden, bestaat Nanouk’s hele collectie aan prachtige items die nog jaren meekunnen en waar je niet zo snel op uitgekeken bent. Tijdloos, duurzaam en uniek! Je trekt je kast in het vervolg met een glimlach open.

Goede kleren zijn een investering in je kledingkast

Tip van Nanouk

‘Wanneer je je kledingkast aanvult, is het het beste om dit te doen met sustainable kleding waarvan je weet dat het nog jaren mee kan en die aansluit bij jouw stijl. Kijk hierbij niet naar modekleuren en -stijlen die in andere winkels hangen, maar verdiep je eens in kleuren en mode die jouw uitstraling complementeren. Zo ben je er niet zo snel op uitgekeken en weet je dat de kleren in je kast écht bij jou passen en dat je je er lekker in voelt, ongeacht de trends van dat moment.’

Een praatje en een kop koffie

Nanouk Store is dé plek voor mooie, unieke ‘pre-loved’ kledingstukken. Ben je nieuwsgierig naar de collectie? ‘Kom gerust rondkijken onder het genot van een kopje koffie of thee. Wie weet vind je een pareltje voor jouw kledingkast, of kom gezellig een praatje maken. Je bent van harte welkom!’

Datum: 20 februari 2023