gezond-gebit

De sleutel tot een mooie lach is een gezond gebit!

Een afspraakje, een belangrijk sollicitatiegesprek of op de foto gaan: als je een stralend en gezond gebit hebt, dan stap je met zelfvertrouwen op álles in je leven af. Voor het krijgen én het behouden van dat stralende gebit is het belangrijk om goed te zorgen voor gezonde tanden, kiezen en tandvlees. En zó doe je dat!

Naar de tandarts

Het zal je wellicht niet verbazen, maar voor een gezond gebit is het belangrijk om sowieso 2 keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle. De tandarts heeft de juiste kennis, tools en techniek in pacht om klachten van je gebit te voorkomen én te genezen. Tijdens de behandeling wordt de algehele conditie van jouw gebit en tandvlees bekeken. Eventuele gaatjes en tandsteen worden behandeld. Signaleert de tandarts een ontsteking van het tandvlees, dan verwijst hij je door naar de mondhygiënist. Bij andere mondproblemen kan de tandarts je eveneens de juiste specialistische tandheelkundige behandeling aanraden. Door voor een professionele praktijk als Fidentist Tandartsen te kiezen, kun je met vol vertrouwen in de behandelstoel plaatsnemen.

Heb jij (of heeft je kind) drempelvrees?

Vind je het eng om naar de tandarts te gaan? De tandartsen bij Fidentist Tandartsen doen er alles aan om jou in rust en in kleine stapjes te helpen, zodat je minder angstig wordt. Als je dat graag wilt, kun je zelfs met de behandeling meekijken door middel van een speciale mondcamera. Ook je kinderen kun je gerust meenemen. Door de speciale behandelingen bij Fidentist Tandartsen voor kinderen, waar alle tijd voor wordt genomen en die in rust plaatsvinden, gaan je kinderen met plezier naar de tandarts!

Hoe gezond is jouw mond?

Jij denkt dat je goed bezig bent, met die twee keer per dag twee minuutjes tandenpoetsen en af en toe een stoker tussen je tanden halen. Maar waar komen die tandplak en die onaangename mondgeur dan vandaan? Om deze én vele andere mond- en tandproblemen te voorkomen, is het verstandig om naast de tandarts ook naar de mondhygiënist te gaan. De mondhygiënist helpt om deze problemen te voorkomen. Die doet dit door middel van professionele reinigingsbehandelingen en het geven van (poets)instructies. Heb jij (snel) last van gaatjes en tandsteen, een slechte adem of bloedend of teruggetrokken tandvlees? Dan is het verstandig om aan de bel te trekken bij de mondhygiënist.

Met vertrouwen naar de tandarts

Michiel Voets vertelt: ‘Samen met mijn zoon heb ik onze tandartsenpraktijk Fidentist opgericht. Degene die bij ons centraal staat, dat ben jij! Onze praktijknaam is geïnspireerd op het Latijnse woord ‘fidens’, dat ‘met vertrouwen’ betekent. Met onze vakkundige behandelingen willen we bereiken dat jij met vertrouwen naar de tandarts gaat. Ons team heeft een grote passie voor tandheelkunde en streeft ernaar om jou op je gemak te laten voelen als je bij ons in de behandelstoel ligt, hoe groot of klein je behandeling ook is. Als patiënt kun je bij ons voor alles wat de tandheelkunde behelst terecht: algemene tandheelkunde, mondhygiëne, orthodontie, implantologie, wortelkanaalbehandelingen, esthetische tandheelkunde en meer. Bij ons kun je rekenen op vriendelijk personeel, een goede kop koffie bij ontvangst en tandheelkunde van topkwaliteit.’

De tandarts heeft de juiste kennis, tools en techniek om klachten te voorkomen én te genezen

Elektrisch poetsen

Naast het bezoeken van de tandarts kun je zelf thuis er ook voor zorgen dat je gebit goed schoon blijft. Tweemaal daags je tanden poetsen is hier een belangrijk onderdeel van. Wat voor tandenborstel heb jij? Wist je dat er veel voordelen zijn aan elektrisch poetsen? Een gewone tandenborstel is misschien goedkoper, maar dit weegt niet op tegen de voordelen van elektrisch poetsen. Dit zijn de voordelen:

  • tandplak wordt beter verwijderd dankzij de ronddraaiende beweging van de borstel
  • je hoeft niet zelf de poetsbeweging te maken; de tandenborstel roteert uit zichzelf
  • de elektrische tandenborstel roteert veel sneller; je gebit wordt hierdoor veel schoner
  • het tandvlees wordt ook schoner, omdat de kop rond is en je de borstel makkelijk tegen het tandvlees aan kunt leggen
  • op veel elektrische tandenborstels zit een timer, hierdoor poets je op een makkelijke manier lang genoeg

Als je de kosten uitrekent die je bespaart bij de tandarts dankzij het elektrisch poetsen, dan is het aanschaffen van een elektrische tandenborstel misschien toch niet zo’n slecht idee!

Je gebit op zijn allerschoonst!

Toch is er, naast het poetsen, nog een manier om je gebit nóg beter te reinigen. Gebruik jij wel eens ragertjes? Daarmee reinig je het gebied tussen je tanden. Je staat er misschien niet bij stil, maar het gebied tussen je tanden beslaat zo’n 40 procent. Met alleen het poetsen reinig je dus eigenlijk maar 60 procent van je gebit! Het is wat pijnlijk in het begin, maar het gebruiken van ragertjes went al snel. Ragertjes zijn effectiever dan flosdraad, omdat ze net wat grover en groter zijn. Het gebruiken van ragertjes is dus zeker de moeite waard!

Goed om te weten: vergoeding

De kosten van een behandeling door de tandarts en de mondhygiënist vallen niet onder de basisverzekering (op uitzonderingen na). Als je een aanvullende verzekering voor de tandarts hebt, worden de kosten van de behandeling in de meeste gevallen wél (gedeeltelijk) vergoed. Raadpleeg je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar om te bekijken hoe de situatie voor jou is geregeld.

Datum: 13 februari 2019