Beugel

Je bent nooit te oud voor een beugel

Als je met iemand praat, is het gebit één van de eerste dingen waar je naar kijkt. Een mooie, rechte rij tanden is een sieraad voor het gezicht. Toch is dat niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Veel mensen hebben, met name in hun jeugd, rondgelopen met een beugel om alles in het gareel te krijgen.

Had je maar een beugel gehad…

Misschien ben jij ook niet helemaal tevreden over de stand van je tanden. Elke keer als je in de spiegel kijkt, erger je je eraan. Het weerhoudt je er zelfs van om voluit te lachen. Het liefst houd je je lippen op elkaar als je in de lach schiet of houd je je hand voor je mond. Je kunt je er zelfs behoorlijk onzeker over voelen. Had jij vroeger ook maar een beugel gehad. Dan zou je gebit er vast wel anders uitzien.

Ook voor volwassenen

Het is een misverstand dat een beugel alleen bij kinderen of jongvolwassenen wordt geplaatst. Het heeft natuurlijk zo zijn voordelen: een kind is immers nog in de groei en dat kan voor zowel de stand van de tanden als het profiel worden meegenomen in de beugelbehandeling. Maar je bent nooit te oud voor een beugel. Ook op latere leeftijd is orthodontie een goede optie om mooie rechte tanden te krijgen.

Een mooie, rechte rij tanden is een sieraad voor het gezicht

Doorzichtige beugel

Zie jij het nog niet helemaal voor je om als beugelbekkie op je werk te verschijnen? Geen probleem, want bij Fidentist Tandartsen wordt er nu ook gewerkt met Invisalign, de doorzichtige beugel. Invisalign is zowel geschikt voor grote als voor kleine standscorrecties. Afhankelijk van jouw wensen wordt er een plan gemaakt dat vervolgens uitgebreid wordt besproken. Ben je benieuwd wat Fidentist Tandartsen voor jou kan betekenen? Maak een afspraak!

Zelfvertrouwen

Er hangt uiteraard wel een kostenplaatje aan. Voor kinderen onder de 18 jaar wordt orthodontie over het algemeen vergoed als één van de ouders een aanvullende tandheelkunde verzekering heeft. Voor volwassenen wordt orthodontie meestal niet vergoed vanuit een aanvullende verzekering, maar dit is per verzekeraar verschillend. Daarom is het raadzaam om goed bij je verzekeraar na te gaan wat de voorwaarden zijn. Je gebit is echter best een investering waard. Het staat niet alleen mooi, maar het zorgt vaak voor zelfvertrouwen.

Datum: 19 november 2018