tandarts

Met knikkende knieën naar de tandarts?

Wist je dat maar liefst 40% van de volwassenen in Nederland bang is voor de tandarts? Bij kinderen ligt dit percentage wat lager, maar toch is nog 15% van de kinderen bang om naar de tandarts te gaan. 6% hiervan is echt extreem angstig. Dit houdt in dat maar liefst 200.000 kinderen écht bang zijn voor een bezoek aan de tandarts.

Angst voor tandarts

Kinderen staan op jonge leeftijd nog niet stil bij het belang van een bezoek aan de tandarts. Angst voor de tandarts kan op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld na een nare ervaring, zoals het vullen of trekken van een kies. Kinderen kunnen ook bang worden voor de tandarts door angst voor het onbekende. Gelukkig spelen tandartsen hier steeds beter op in. Door middel van de juiste communicatie kan deze angst grotendeels worden weggenomen.

Zonder angst

Oprichters vader en zoon Voets van Fidentist Tandartsen: ‘Het draait bij ons allemaal om de patiënt. We vinden het belangrijk dat jij én je kind weten waar jullie aan toe zijn. Het is ook belangrijk om zo vroeg mogelijk met je kind naar de tandarts te gaan, zodat kinderen hieraan kunnen wennen, en ervaren dat het helemaal niet eng is!’

Aandacht

‘We zijn ons ervan bewust dat de behandeling van kinderen soms meer tijd in beslag neemt. Met wat geduld en een rustige manier van behandelen stellen we jouw kind gerust en komen we meestal een heel eind. Verder is goede communicatie een belangrijk onderdeel. Dit begint al bij het eerste contact met onze praktijk, of dat nu telefonisch of aan de balie is. Dankzij vriendelijk personeel, een leuke speelhoek in de wachtkamer, een goede kop koffie in de ontvangstruimte én een sfeervolle inrichting voelen jij en je gezin je helemaal thuis bij ons! Bovendien kun je gratis parkeren.’

Voorkomen beter dan genezen

‘Preventie is erg belangrijk bij kinderen. Voorkomen is beter dan genezen. Dit begint bij een goede tandenborstel en goede poetsinstructie. Meld jezelf en je kind nu aan en krijg een gratis elektrische tandenborstel bij je eerste controle! Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op onze website.’

Met de juiste aandacht en begeleiding heb je niks te vrezen

Vergoeding

Tandartszorg voor kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Orthodontie voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de ouder. Over de hoogte van de vergoeding voor orthodontie kun je terecht bij je zorgverzekering.

[fi-dentist]

Wist je dat de inspiratie voor de naam van de praktijk Fidentist afkomstig is van het Latijnse woord ‘fidens’? Dit betekent ‘met vertrouwen’, ‘zelfvertrouwen’ en ‘zonder angst’.

Orthodontie

Altijd al mooie, rechte tanden willen hebben? Staan je tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. Bij Fidentist Tandartsen kun je terecht voor al jouw orthodontiewensen. Een beugel kan op elke leeftijd. Je bent dus nooit te oud om ook voor die mooie rij rechte tanden te gaan. Als je het idee hebt dat jouw kind een beugel nodig heeft, is het verstandig dit bijtijds te laten controleren.

Datum: 20 april 2018