appnek

Appnek of Gameboyrug?

We bewegen met z’n allen steeds minder. Vooral sinds de opkomst van de televisie zitten we binnen en hangen we op de bank. Voor kinderen werd begin jaren 90 de Gameboy geïntroduceerd, het eerste handcomputerspel. Nu, met tablets en smartphones, zijn er veel kinderen die dagelijks lange tijd voorovergebogen bezig zijn met een mobiel apparaat. En dat kan een verkeerde invloed hebben op hun lichaam.

De tabletnek

Kinderen die lang in dezelfde houding zitten (terwijl ze bijvoorbeeld tv kijken of gamen), ontwikkelen geen krachtig rugsysteem. Het gevolg kan zijn dat deze kinderen later een gebogen houding krijgen, omdat hun botten en wervels vervormd raken. Ook kunnen ze gerelateerde klachten ontwikkelen als vermoeidheid en rug- en nekpijn: de ‘tabletnek’.

Gebogen rusthouding

Uit recent onderzoek blijkt dat 40% van de jeugd last heeft van de nek en de rug door die passieve gebogen rusthouding. Fysiotherapie is dé manier om de houding te verbeteren en de klachten blijvend te verhelpen, te verminderen én te voorkomen!

Houdingsadviezen

Tijdens de eerste afspraak worden de klachten en belemmeringen besproken. Ik analyseer samen met jouw kind zijn of haar bewegingsgedrag. Vervolgens krijgt jouw kind oefeningen en houdingsadviezen om de pijnklachten snel weg te krijgen. Deze zijn gemakkelijk toepasbaar en er is snel resultaat. Zo ontdekt jouw kind hoe hij of zij het beste kan omgaan met de smartphone en de tablet.

Fysiotherapie is dé manier om de houding te verbeteren

Bijsturen

Als je er snel bij bent, kan het lichaam van je kind goed bijgestuurd worden, zonder dat daar een kostbare operatie aan te pas komt!

Passende behandeling

Schell Fysiotherapie functioneert als een professionele, klantgerichte en innovatieve lokale fysiotherapiepraktijk waarbij wordt gestreefd naar het op een binnen de zorgvisie passende en een wetenschappelijke verantwoorde basis beantwoorden van de hulpvraag. De praktijk is gevestigd aan de Lange Nobelstraat in Zierikzee en aan de Deensestraat in de voormalige school ‘t Meetje in Ellemeet.

Datum: 19 maart 2018