BSR

‘Ik herstelde van mijn whiplash dankzij BSR’

Het verhaal van Robine (39): ‘Het gebeurde in een split second. Ik reed naar huis in mijn Fiat en werd ineens van opzij aangereden door een grote Range Rover. Het gevolg: ik had een gebroken arm, twee gebroken vingers en mijn auto was total loss. Erg heftig, maar het natuurlijk nog veel erger kunnen aflopen. Een tijdje later merkte ik pas echt de nasleep van het ongeluk. Ik had vaak helse pijn in mijn hoofd en nek, en zag vaak wazig. Ook voelde ik me vaak misselijk en duizelig, en had ik problemen met mijn concentratie en geheugen. De dokter wist het al na 5 minuten: ik had een fikse whiplash te pakken.’

Was er dan niets te doen?

‘Blijkbaar is mijn hoofd tijdens de aanrijding met flinke kracht van voor naar achteren bewogen. Omdat er op de röntgenfoto’s niets te zien was, konden de specialisten in het ziekenhuis niets voor mij doen. Ook de behandelingen bij de fysiotherapeut hielpen niet voldoende. Maar ik bleef maar klachten houden! Op het moment dat mijn sociale leven en mijn werk eronder begonnen te lijden, ben ik naar Body Stress Release-practitioner Judith gestapt. Al na de eerste release voelde ik mijn levenslust weer langzaam terugkeren. En na een aantal behandelingen had ik ook geen last meer van duizeligheid en misselijkheid. Ook fijn was dat de hevigheid en de frequentie van mijn hoofd- en nekpijnen afnamen.’

Genieten van elke nieuwe dag

‘Hoe het nu met me gaat? Slechts één keer per maand heb ik nog last van wat hoofdpijn. Verder slaap ik prima, en laten mijn geheugen en concentratie mij niet meer in de steek. Ook heb ik weer redelijk veel energie: voor een strandwandeling van twee uur of een uurtje in de sportschool ben ik te porren. Ook werk ik weer fulltime en geniet ik van elke nieuwe dag! BSR: ik kan het iedereen aanraden.’

Body Stress Release: dit is het en zo werkt het

Elke dag wordt je lichaam blootgesteld aan verschillende soorten spanning. Normaal is jouw lichaam in staat om deze spanning ook weer los te laten. Maar soms komt er moment waarop dat niet meer lukt. Er ontstaat een overbelasting. Bijvoorbeeld als gevolg van een whiplash, zoals het geval was bij Robine. Je lichaam zet het teveel aan spanning vast in de dieper liggende spieren. Deze vastgezette spierspanning in je lichaam wordt ‘bodystress’ genoemd. Bodystress leidt tot vervelende klachten: niet alleen fysieke pijn, maar soms ook mentale klachten, of een combinatie hiervan.

Hoe verloopt een BSR-behandeling?

Tijdens een release lig jij gewoon in je eigen kleren rustig op de behandelbank. Als BSR-practitioner stimuleer ik je lichaam om de opgebouwde stress laagje voor laagje los te laten. Dit doe ik door middel van kleine, zachte kneepjes en duwtjes in de juiste richting. Hierdoor krijgt het vermogen van je lichaam om zichzelf te herstellen een impuls, en wordt je lichaam gestimuleerd om zich te ontspannen. Het vergt wat geduld, maar na een aantal sessies merk je dat de opgebouwde spanning en alle daarbij behorende klachten verdwijnen.

Meer over mij

Jarenlang werkte ik in het bankenwezen. Het contact met mensen vond ik het leukst. Dit was de reden waarom ik een opleiding tot coach ben gaan volgen. Voor mezelf beginnen was echter nog een te grote stap voor mij. Ruim vijf jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Body Stress Release dankzij een verhaal van mijn zwager. Al jaren kampte hij met chronische vermoeidheid en hevige pijn in zijn rug en benen. Het was aan BSR te danken dat hij een groot deel van zijn energie terugkreeg en dat ook zijn pijn grotendeels verdween.

Je lichaam zet het teveel aan spanning vast in de dieper liggende spieren

Ik wilde het zelf ook ervaren!

Na het horen van onder andere het verhaal van mijn zwager, wilde ik BSR zelf ook weleens ervaren! De therapie was iets wat ik zelf wel kon gebruiken. Met een drukke baan en het zorgen voor mijn gezin, en daarnaast ook nog willen sporten en het onderhouden van een sociaal leven, had ik veel spanning in mijn lichaam opgebouwd. Dit resulteerde in een pijnlijke rug, en in sommige periodes een lijf dat overal zeer deed en stram aanvoelde. Na de eerste behandeling was ik wat moe. Maar nadat ik er meer had gevolgd, merkte dat ik flexibeler werd, en dat ik meer energie kreeg.

Het antwoord

Al snel wist ik waar mijn antwoord lag. Het roer ging om. Ik wilde niets liever dan zelf deze techniek leren, dat ik hiermee mensen kan helpen om beter in hun lijf te komen. Ik besloot me te laten omscholen in Groot-Brittannië: een fantastische ervaring. En dat heeft ertoe geleid dat ik sinds 2016 een gediplomeerd BSR-practitioner ben. Mijn missie? Zoveel mogelijk mensen laten kennis maken met Body Stress Release. Wat kan ik voor jou betekenen?

BSR: óók bij deze klachten

Ook bij andere klachten dan whiplash is BSR een uitkomst, bijvoorbeeld bij:

  • depressie
  • burn-out
  • hoofdpijn en migraine
  • pijnlijke, stijve nek of schouders
  • rugpijn
  • ademhalingsproblemen
  • allergische reacties
  • vermoeidheid en slaapproblemen
  • zwangerschapsklachten
  • RSI, tennisarm en carpaal tunnel syndroom
Datum: 08 februari 2019