manuele-lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage bij weerstandsklachten

Het menselijk lichaam bestaat voor bijna 80% uit vocht. Dit vocht bevindt zich in lichaamscellen, lymfebanen, hersenbanen en bloedbanen. De taak van dit vocht is onder andere de afvalstoffen uit je lichaam verwijderen en daardoor zorgen voor een betere weerstand. Door Manuele Lymfedrainage krijgt het afweersysteem een boost, wordt de vochtdoorstroming gestimuleerd en stress verlaagd voor een optimaal hormonaal stelsel.

Wat is Manuele Lymfedrainage?

Manuele Lymfedrainage is een unieke massagetechniek welke ontwikkeld is om het lymfestelsel te stimuleren. Door de massage wordt het lymfevocht met de afvalstoffen beter gezuiverd en sneller afgevoerd. Manuele Lymfedrainage wordt op een subtiele, ritmische manier uitgevoerd met veel herhalingen, waardoor een behandeling nooit pijnlijk is. Het vegetatieve zenuwstelsel wordt in balans gebracht en heeft een zeer sterk ontspannend effect voor lichaam en geest.

De frequentie van Manuele Lymfedrainage

De frequentie van een Manuele Lymfedrainage behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten en verschilt van meerdere malen per week tot eenmaal per 4 tot 6 weken. Manuele Lymfedrainage kan ook worden toegepast als onderhoudsbehandeling voor het gezond houden van het (borst)weefsel, hormoonstelsel en immuunsysteem.

Wist je dat het menselijk lichaam voor bijna 80% uit vocht bestaat?

Oedeemklachten

Bij Manuele Lymfedrainage worden vochtophopingen in de armen, benen, gezicht, de buik, etc. behandeld. Deze zogenaamde oedemen kunnen zorgen voor verschillende klachten; zowel fysiek als mentaal. Door het lymfestelsel te stimuleren worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd. Lymfedrainage kan helpen bij diverse klachten zoals:

  • Stressgerelateerde aandoeningen; bijvoorbeeld verlies, verdriet en burn-outklachten
  • Pijndemping; werkt als een natuurlijke pijndemper
  • Slaapproblemen
  • Onrust,
  • irritatie en overprikkeling
  • Verbeteren van de weerstand
  • Bevorderen van herstel en verminderen van klachten na het doormaken van corona

Een afspraak voor Manuele Lymfedrainage

Je kunt bij Beauty & Skincare Spijkenisse online een afspraak maken om de Manuele Lymfedrainage massagetechniek te ervaren. Ook wanneer je interesse hebt in een van de vele andere behandelingen die Beauty & Skincare Spijkenisse aanbiedt, kun je online een afspraak inplannen. Uiteraard mag je ook altijd telefonisch contact met mij opnemen voor meer informatie en wat Manuele Lymfedrainage voor jou kan betekenen.

Datum: 16 augustus 2022