Medisch-trainingscentrum

Energiek na kanker

Per jaar krijgen 105.000 mensen de diagnose ‘kanker’. Door de medische ontwikkelingen is behandeling gelukkig steeds vaker succesvol. Wel houden veel mensen hierna last van vermoeidheid en hebben ze problemen met het oppakken van dagelijkse bezigheden, sociale activiteiten en werk.

Conditie en kracht

Onco-Energie is er voor kankerpatiënten tijdens of na de behandeling. Het programma is gemaakt om je te helpen je dagelijks leven weer op te pakken. Iedereen die last ondervindt van de gevolgen van een medische behandeling komt in aanmerking voor het Onco-Energie programma.

Op ieder moment

Na het ziekenhuistraject kun je, ongeacht de aard van de oncologische achtergrond, op ieder moment instappen. Binnen het programma werk je aan jouw persoonlijke wensen. Onder begeleiding van een fysiotherapeut, diëtist en ergotherapeut verbeter je in vier fasen jouw conditie en kracht en leer je om te gaan met grenzen en vermoeidheid.

Actievere levensstijl

Het programma helpt je naar een actievere levensstijl. In het begin word je intensief begeleid. Persoonlijke wensen en doelen worden in beeld gebracht. Samen met jou wordt onderzocht wat nodig is om deze wensen en doelen te bereiken. Naarmate het programma vordert, zul je merken dat je steeds beter in staat bent om zelfstandig je dagelijks leven (weer) op te pakken.

Binnen het programma werk je aan jouw persoonlijke wensen

Opbouw programma

  • Hydrotherapie: groepstherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut waarbij je beweegt in warm water van 32 graden.
  • Medische fitness: training onder begeleiding van een fysiotherapeut in een rustige oefenzaal. Je startniveau wordt getest en vormt de basis van een persoonlijk trainingsprogramma.
  • Circuittraining. Bij circuittraining worden oefeningen uitgezet in de zaal waarbij je je hele lichaam gebruikt.
  • Ergotherapie: coaching gericht op energiebalans en leren kennen van eigen grenzen. Verder wordt er aandacht besteed aan ademhaling binnen activiteiten en ontspanning tussen activiteiten.
  • Diëtist: advies gericht op een voor jou gezond gewicht en gezonde voedingssamenstelling.

Extra mogelijkheden

  • gesprekken met een psycholoog
  • individuele fysiotherapie
  • hydrotherapie met 1-op-1-begeleiding
  • sauna

Datum: 23 november 2017