borstkanker

In beweging na borstkanker

Het kan nog een hele opgave zijn om na het hele traject van behandelingen na borstkanker weer je ‘oude ik’ terug te vinden. Vooral wanneer je chemokuren hebt ondergaan, zul je daar nog lang de gevolgen van ondervinden. De heftige behandelingen hebben niet alleen je hele lichaam aangetast, ook mentaal hebben ze de nodige invloed gehad. Je voelt je lamlendig en kunt niet de kracht en discipline opbrengen om weer in beweging te komen. Met de juiste training kom je weer in conditie!

Trainen na kanker

Zeker wanneer je lang ziek bent geweest, is trainen in de sportschool heel effectief. Door al die heftige behandelingen ben je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal achteruitgegaan. Je twijfelt misschien of je wel weer alles kunt wat je eerder ook kon. hart for her Leiderdorp is een kleinschalige sportschool voor vrouwen, die ervaring heeft met vrouwen die voor, tijdens en na de periode van chemokuren, bestralingen en operatie sporten. Je trainster weet wat je aankunt, en kan je motiveren. Natuurlijk worden de trainingen heel voorzichtig opgebouwd, en je krijgt indien gewenst ook voedingsadviezen om je herstel te ondersteunen. Je trainster is behalve een stok achter de deur ook een ‘mental coach’, die je helpt als je het moeilijk hebt.

Interval-circuittraining

De hart for her-methode is een interval-circuittraining waarin spierversterkende oefeningen worden gecombineerd met conditionele oefeningen. Je doet de oefeningen in een klein groepsverband, onder persoonlijke deskundige begeleiding en wanneer het jou uitkomt. De apparaten zijn gebruiksvriendelijk en 100% veilig voor de gewrichten. Iedereen van alle leeftijden kan dit circuit op haar eigen niveau doen.

De apparaten zijn gebruiksvriendelijk en 100% veilig voor de gewrichten

Intake

Bij de eerste afspraak word je onder andere gewogen en gemeten, en ook worden je gezondheid en mogelijkheden getest. Aan de hand van de uitkomsten en jouw doelstelling wordt een heel trainingsprogramma uitgewerkt. Ook het voedingsprogramma wordt op maat gemaakt, want iedereen is anders. Zo werk je op een goede en veilige manier aan je gezondheid!

Niet blijven stilzitten

Gezonde voeding en sporten dragen in belangrijke mate bij aan onze gezondheid. Dat is algemeen bekend. Dat lang stilzitten niet goed voor je is, is ook geen nieuws. Stilzitten is het nieuwe roken. De gezondheidsrisico’s die lang stilzitten met zich meebrengen, zijn net zo erg als die van roken. Lang stilzitten is niet goed voor je hart, je spieren en je vatenstelsel. Alles wordt slapper en je bloedsomloop stagneert. Daarom moet je in beweging komen, ook als je borstkanker hebt gehad.

Datum: 28 augustus 2019