osteopathie

Ontzettend moe? Energie door osteopathie!

Tijdens of na de behandeling van kanker kun je je vreselijk moe voelen. Niet alleen raak je lichamelijk uitgeput, ook heeft de ziekte grote impact op je mentale gestel. Gelukkig zijn er manieren om je weer wat fitter en energieker te voelen.

Vermoeidheid

Je kunt je enorm vermoeid voelen door bijvoorbeeld de uitwerking van chemo, een verminderde eetlust, een veranderend dag- en nachtritme en de pijn en angst die je moet doorstaan. De vermoeidheid na kanker kan soms extreem aanvoelen. Na een kleine inspanning voel je je uitgeput en slap. Daarnaast kun je last hebben van andere klachten als zware ledematen, een verslechterde nachtrust, vergeetachtigheid, tintelingen in je armen en benen, misselijkheid en spier- en gewrichtspijn. Osteopathie is dan de uitkomst!

Osteopathie: dit kun je verwachten

Tijdens een osteopathiebehandeling komen er stoffen vrij die het immuunsysteem positief beïnvloeden, zoals oxytocine, serotine, dopamine en endorfine. Deze stoffen geven het zelfgenezend vermogen van het lichaam een boost, waardoor je de reguliere behandelingen beter zult doorstaan. Doordat je weer meer energie krijgt, kun je langzaam de activiteiten en vaardigheden uitvoeren die belangrijk voor jou zijn. Hierdoor verbeteren je levenskwaliteit en welbevinden.

Osteopathie helpt bij moeheid en andere klachten.

Natuurlijk herstel

En omdat in de osteopathiebehandeling de totale mens centraal staat, is het ook mogelijk om andere klachten aan te pakken. De behandeling is gericht op het beweeglijker maken van de verklevingen die zijn ontstaan na de operatie of de bestralingen. Door het versoepelen van littekenweefsels, het wegnemen van algemene blokkades en het optimaliseren van de doorbloeding in de aangetaste gebieden, wordt het natuurlijke herstel bevorderd. Hierdoor verbetert de mobiliteit van je lichaam, waardoor je beter in staat bent om je dagelijkse bezigheden op te pakken en meer te bewegen. Hierdoor zul je een betere kwaliteit van leven ervaren.

Klachten

Bij welke klachten helpt osteopathie nog meer?

  • Gewrichtsklachten (pijn aan je nek, schouder, rug, heup of ledematen)
  • Hoofdpijn, migraine en spanningshoofdpijn
  • Spijsverteringsklachten (waaronder maagpijn en diarree)
  • Keel-, neus- of oorproblemen
  • Klachten na (buik)operaties
  • Klachten rondom de zwangerschap
  • Menstruatiestoornissen

Verlichting van de klachten

Osteopaat Martine Jansen: ‘Tijdens het eerste consult kijk ik uitgebreid naar jouw klachtenpatroon en medische geschiedenis. Daarna onderzoek ik je hele lichaam om de precieze oorzaak van je klachten te achterhalen. Aan de hand van de gevonden bewegingsbeperkingen stel ik een behandelplan op. Tijdens de behandeling kun je een warm, tintelend of prikkelend gevoel ervaren. Het kan ook zijn dat er een emotionele reactie plaatsvindt of dat de klacht tijdelijk verergert. Dat is normaal. Ik raad aan om de dag van de behandeling rustig door te brengen en extra water te drinken. Voor de duidelijkheid: osteopathie is niet de oplossing voor kanker, maar kan de bijwerkingen van de reguliere behandelingen verlichten.’

Datum: 17 september 2018