Laserontharing

Hoe kun je je voorbereiden op laserontharing?

De kans is groot dat je er steeds vaker over hoort: een laserbehandeling. Ben je zelf ook van plan om zo’n behandeling te nemen? Er zitten verschillende voordelen aan. Zo is het een veilige manier van haarverwijdering, waarna je niet meer hoeft te scheren of harsen. Je rekent af met ongewenste haargroei. Hoe kun je je voorbereiden op een laserbehandeling? Dit zijn onze tips.

Waar wil je een laserbehandeling?

Allereerst is het zaak om na te denken over het haar dat je verwijderd wilt hebben met de laserbehandeling. De behandeling kan op veel plekken op het lichaam worden toegepast. Denk aan laseren van okselhaar, beenhaar of bikinilijn. Bedenk of je het haar slechts op een enkele plek weg wilt hebben, of dat je het haar op meerdere plekken wilt laten verwijderen. Je kunt ook beginnen met een enkele locatie op je lichaam, zoals oksels laseren. Op een later moment kun je altijd nog uitbreiden met andere plekken, of het juist bij de enkele behandeling laten.

Intakegesprek voor de behandeling

Bij een goede kliniek krijg je eerst een intakegesprek voordat de behandeling begint. Mocht je de behandeling nog wat spannend vinden, dan zal je na dit gesprek veel geruster zijn. Er wordt uitgelegd wat de behandeling precies inhoudt, wat je kunt verwachten en hoe lang de behandeling zal duren.

Denk na over de periode waarin je de laserbehandeling ondergaat

Periode van de behandeling

Het is belangrijk om te weten dat je tijdens en na de laserbehandeling een tijd niet mag zonnen. Ook een aantal weken voor de behandeling wordt afgeraden om nog te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Het is namelijk het best als er meer contrast is tussen de kleur van de huid en de haartjes. Het haar kan dan beter weg worden gehaald. Denk daarom na over de periode waarin je de laserbehandeling ondergaat. Heb je een vakantie naar een zonnig oord op de planning staan? Dan is het niet zo handig om vlak daarvoor de laserbehandeling te doen.

Haartjes afscheren voor de behandeling

Komt de behandeling eraan? De dag voor de behandeling scheer je het gebied dat wordt behandeld. De korte haartjes maken namelijk dat de energie die vrijkomt uit de laser optimaal wordt benut voor het vernietigen van het haar en het haarzakje. De warmte die uit de laser komt, dringt direct door tot de haarwortel: het maakt de behandeling effectiever én minder pijnlijk. Scheer het haar met een scheermesje. Verder laat je de huid voor de behandeling met rust: breng geen huidproducten aan.

Ontspannen de behandeling in

Nog een laatste tip: probeer de behandeling zo ontspannen mogelijk in te gaan. Je voelt namelijk meer pijn als je stress ervaart. Houd de dag daarom lekker vrij en ga op tijd naar de kliniek toe. Zo hoef je je niet te haasten – en zal je merken dat de behandeling er in no time weer op zit. Geef het ook gerust aan als je de behandeling eng vindt, zodat de specialist hier rekening mee kan houden.

Datum: 29 januari 2024