ontharen

Geen ongewenste haargroei meer door definitief ontharen!

Als kind vond ik het heerlijk om te zwemmen. Een groot deel van de zomervakanties in mijn jeugd bracht ik samen met mijn zus of vriendinnetjes in het openluchtbad van mijn woonplaats door. Dat veranderde toen ik in de puberteit kwam. Door de hormonale veranderingen in mijn lichaam, begonnen er donkere haren op mijn benen en voorbij de pijpjes van mijn bikinibroekje te groeien. Ik had het gevoel dat iedereen dat zou zien.

Niks hielp

Ik schoor de haartjes af, maar al vrij snel waren er weer donkere stoppels te zien. Sindsdien heb ik allerlei manieren om te ontharen geprobeerd: van waxen, harsen en epileren tot ontharingscrème en -foam. Het resultaat was altijd van korte duur. Tot overmaat van ramp raakte mijn huid geïrriteerd, waardoor ik regelmatig last had van jeukende of ontstoken scheerbultjes en ingegroeide haartjes. Het uiteindelijke gevolg was dat ik me zelden meer in badkleding vertoonde. En voordat ik een rok of korte broek aandeed, onderwierp ik mijn benen altijd eerst aan een nauwkeurige inspectie.

Babyzwemmen

Vorig jaar kwam daar verandering in toen ik moeder werd van een prachtige zoon. Tim is een heerlijk kereltje! Een vriendin van me, die iets eerder is bevallen dan ik, vroeg of ik meeging naar babyzwemmen. Met een excuus dat ik geen badkleding had (wat ook écht zo was, want ik zwom immers nooit meer), dacht ik daar in eerste instantie vanaf te zijn. Maar Ellen bleef maar aandringen. Ik kon toch gewoon een badpak kopen? Dan konden we er samen heen. Dat was toch ook leuk voor onze kleintjes?

Weg met ongewenste haargroei

Tim mocht niet het slachtoffer worden van het feit dat ik me schaamde voor mijn ongewenste haargroei. Ik had ooit wel eens iets gelezen over definitief ontharen en ik ben op internet gaan zoeken. Zo ben ik bij Akke de Boer Lijfstijlstudio terechtgekomen. Vorig najaar ben ik met de behandelingen begonnen. Inmiddels heb ik diverse sessies gehad en ik ben zo goed als van mijn ongewenste haargroei af! Het voelt zo prettig dat ik, als ik nu met Tim naar het zwembad ga, niet meer hoef op te letten of er geen donkere haren uit mijn bikinibroekje piepen. Ook mijn benen zijn glad en onbehaard.

Ontharen dankzij Ultra VPL

Ontharen op je gezicht of lichaam kan snel en definitief dankzij de Ultra VPL (Variable Pulse Light). Het werkt het meest effectief bij donkere haren op een lichte huid. Wanneer je een donkere huid of lichte haren hebt, zijn er wat meer behandelingen nodig.

Tim mocht niet het slachtoffer worden van het feit dat ik me schaamde voor mijn ongewenste haargroei

Verschillende fases

Niet elke haar zit in dezelfde fasen. Er zijn drie fases te onderscheiden: rustfase, overgangsfase en groeifase. Alleen de haren die in de groeifase zitten, dat is ongeveer een derde van je haren, kunnen met de ULTRA VPL behandeld worden. Door de sessie iedere vier tot zes weken te herhalen, worden uiteindelijk alle haartjes uitgepakt. Gemiddeld zijn er vijf tot acht behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Hoe werkt het?

Tijdens het ontharen worden korte lichtflitsen van de Ultra VPL geabsorbeerd door het pigment van het haartje. Het licht wordt in het pigment omgezet in warmte tot een temperatuur die het haarzakje vernietigt. Dit gebeurt veilig, snel en vrijwel pijnloos. Per flits wordt een groot aantal haren vernietigt, waardoor een behandeling niet lang duurt: een paar minuten voor een bovenlip tot een halfuur voor een onderbeen.

Wel of geen pigment

Het succes van de Ultra VPL heeft te maken met de hoeveelheid pigment in je haar. Maar wat als je haar pigmentloos (blond of grijs) is? In dat geval kun je ongewenste haargroei definitief laten verwijderen met behulp van elektrisch ontharen. Akke de Boer kan je er alles over vertellen.

Waarom nog langer wachten?

Wanneer je nú start met definitief ontharen, heb jij komende zomer geen last meer van ongewenste haargroei. Waarom zou je nog langer wachten?

Alles rond uiterlijke verzorging

Bij Akke de Boer Lijfstijlstudio kan iedereen terecht voor alles op het gebied van uiterlijke verzorging. De specialiteit zijn de behandelingen voor natuurlijke huidverbetering en huidverjonging. Ook voor een extra mooie look ben je bij de studio aan het juiste adres. Akke en haar professionele medewerksters zijn constant bezig met vernieuwing, en houden zich op de hoogte van de nieuwste trends en technieken. Kijk voor meer informatie op de website van Akke de Boer Lijfstijlstudio!

Tessa (34)

Datum: 14 maart 2019