ipl

Hoe bereid je je voor op IPL?

Huidirritaties, scheerwondjes en haartjes die extreem snel terug groeien. Als je regelmatig je benen scheert, komt dit je vast niet onbekend voor. Ben je er helemaal klaar mee om continu dat scheermes er weer bij te moeten pakken? Dan kun je kiezen voor ontharing door IPL. Scheren is overbodig, en gladde benen vanzelfsprekend. Iets voor jou? Zorg dat je goed voorbereid bent op de behandeling!

Wat is IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light en is een ontharingsbehandeling waarbij lichtimpulsen op de huid worden toegepast. De warmte van het licht komt via het pigment van het haar terecht in het haarzakje. Uit dit haarzakje kan vervolgens geen nieuw haar meer groeien. Tijdens de behandeling worden meerdere haren tegelijk behandeld. IPL lijkt op laserbehandelingen, maar is niet hetzelfde. Zo is IPL veiliger, duurt het minder lang en is het geschikt voor meerdere haar- en huidtypen.

Een slimme meid…

Is goed voorbereid. Als je kiest voor een IPL-behandeling, is het belangrijk om vooraf rekening te houden met een aantal factoren. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk een mooi resultaat. Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk. Op die manier kunnen onze specialisten de behandeling vlekkeloos uitvoeren. Er ontstaan geen complicaties, en je kunt meteen genieten van je gladde benen.

Blijf uit de zon!

Het is van belang dat je minimaal twee weken voor én na de IPL-behandeling uit de zon blijft. Ook de zonnebank is in deze periode verboden terrein. De behandeling kan namelijk het beste worden uitgevoerd op een huid die zo min mogelijk verkleurd is. Als je naar buiten gaat, draag dan altijd een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Nooit meer scheren met IPL!

Geen pincet of ontharingsstrips

Ook belangrijk om te weten, is dat je vijf weken voor de behandeling niet mag epileren of harsen. Wanneer je dit wel doet, is er een kans dat het flitslicht van IPL de haarzakjes niet kan bereiken. Het gaat erom dat de haartjes niet helemaal weg zijn getrokken voordat de behandeling begint. Scheren haalt slechts een deel weg en mag daarom wel!

Niet in één keer klaar

Houd er rekening mee dat er meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Meestal zijn dat er circa 8 tot 10, afhankelijk van een aantal factoren. Wil je je benen ontharen, dan zijn daar vaak minder behandelingen voor nodig dan voor bijvoorbeeld de bovenlip. Daarnaast kan de hormoonhuishouding een rol spelen in hoeveel behandelingen je nodig hebt. De periode tussen de behandelingen verschilt per lichaamsdeel dat behandeld wordt. De tussenperiode voor behandelingen in het gezicht is korter dan de overige behandelingen.

Meer weten?

Je weet nu hoe IPL werkt en hoe je je kunt voorbereiden op de behandeling. Toch zou het kunnen dat je nog meer vragen hebt. Bij Huid en Uiterlijk nemen onze huidtherapeuten uitgebreid de tijd om deze te beantwoorden. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kun je aangeven wat jouw wensen zijn en vertellen de specialisten hoe de behandeling verloopt. Daarna kun je zelf nadenken over je keuze, óf meteen een afspraak maken. Blijf dus niet thuis zitten met die eeuwige stoppels op je benen, en neem vrijblijvend contact op!

Datum: 21 oktober 2022