definitief-ontharen

IPL-SHR: definitief ontharen

Je hoopt er na het scheren lange tijd vanaf te zijn, maar voor je het weet verschijnen de eerste stoppels weer op je huid. In no time kun je de scheermesjes weer tevoorschijn halen om ze te verwijderen. In Xanne’s Beautysalon bieden we een manier om deze permanent te verwijderen: definitieve ontharing met IPL-SHR.

Steeds terugkerende ongewenste haren…

Er zijn meerdere manieren om haren voor langere tijd te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van ontharingscrèmes, waarmee je na het intrekken van de crème als het ware de haren van je af kunt spoelen. Ook methodes zoals harsen en epileren zorgen voor een langdurige afwezigheid van haren op ongewenste plekken. Toch zul je iedere keer zien dat de haren weer terugkeren, sneller dan je zou willen. Is er een manier om hier definitief vanaf te zijn?

Wat houdt ontharing met IPL in?

IPL (Intense Pulsed Light) is een behandeling waarmee haren permanent verwijderd worden. Deze behandeling werkt op basis van licht. Dit licht wordt in de haarwortel omgezet tot warmte. IPL schroeit op deze manier de voedingsbodem van het haarzakje dicht. Een haar die zich op dat moment in de groeifase zit, wordt op deze manier verwijderd. Bovendien kan er geen nieuwe haar groeien, omdat de nodige groeistoffen deze haar niet kunnen bereiken.

IPL en laserontharing: wat is het verschil?

De behandeling lijkt op een laserontharingsbehandeling, maar er zijn grote verschillen tussen deze methodes. Een laserontharingsbehandeling werkt op basis van een laser die direct de haarzakjes verwarmt. Dit ervaren veel mensen als pijnlijk. Bij IPL kun je in kortere tijd een groter gebied behandelen doordat het licht op een groter oppervlak schijnt. Ook kan IPL-SHR dieper in de huid doordringen, waardoor er minder energie nodig is om dezelfde resultaten te bereiken. Dit betekent dat de behandeling nagenoeg gevoelloos is. Deze voordelen maken IPL een prettige manier om definitief van je haren af te zijn.

Klaar met scheren en epileren? Er is ook een definitieve oplossing…

IPL-SHR: nog effectiever dan IPL

De techniek die wij in de Beautysalon gebruiken, combineert de beste eigenschappen van de bovenstaande behandelingen. Deze behandeling heet IPL-SHR (Super Hair Removal). Deze behandeling is nóg effectiever dan IPL, omdat IPL-SHR slechts voor een deel op basis van pigment werkt. Bij deze behandeling wordt de huid door meerdere impulsen op een laag energieniveau langzaam opgewarmd. Hiermee zijn haren nog effectiever te verwijderen dan enkel met het gebruik van IPL.

Ben je in één keer klaar?

Eén behandeling geeft al veel resultaat, maar je hebt aan een enkele behandeling niet genoeg. Slechts een deel van je haar bevindt zich op moment van de behandeling in de groeifase. Iedere haar die in de groeifase zit, kunnen we behandelen: deze wordt met IPL-SHR zodanig verwijderd dat de haar definitief wegblijft.

Toch zit op één moment slechts 5 tot 10% van je haren in de groeifase. Je bent dus niet na één keer klaar, we plannen na 4 tot 8 weken een vervolgbehandeling in. Het uiteindelijke aantal behandelingen hangt af van het te behandelen gebied en factoren zoals je hormonen en leeftijd. Het kan daarnaast voorkomen dat haarzakjes die eerder niet actief waren, op latere leeftijd wel actief worden. Ook dan kan er dus weer haargroei optreden.

Vraag een gratis intakegesprek aan

Graag beginnen we de behandeling bij Xanne’s Beautysalon met een intakegesprek. We kijken hierbij naar jouw huidtype en controleren of je geen contra-indicaties hebt. We bespreken graag jouw wensen en verwachtingen van de behandeling. IPL-SHR is een behandeling die nauwkeurig en zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Een intake is daar een belangrijk begin van. Dit gesprek is bij ons altijd gratis en vrijblijvend. Je kunt hier een intakegesprek aanvragen!

Datum: 10 juli 2022