Ontharen

Ontharen? De tijd daarvoor is nú

In de winter kun je je benen constant bedekken en maakt het gelukkig niet uit of je al een paar weken geen zin hebt om je benen te scheren. Niemand die het doorheeft! Zelfs als mooi weer om de hoek komt kijken, kun je het met een luchtige broek of een panty het scheren nog wel even uitstellen. Tot de zomer weer aanbreekt: de tijd van zon, strand, maar ook de korte broek!

Laserontharing

Je denkt misschien dat de meest ideale tijd om te ontharen in de zomer is. Maar toch is dat niet het geval. Je kunt namelijk ook voor laserontharing kiezen en dat kan juist weer het beste in de winter! Je kunt namelijk niet op een zongebruinde huid behandelen, omdat de laser op pigment werkt. Hierdoor is de behandeling niet geschikt in de zomer. Kies er daarom voor om dit in de winter te doen. En wees gerust: na de behandelingen hoef je je nauwelijks nog te scheren. Zo heb je de hele zomer plezier van gladde benen, zonder enige kans op rode bultjes of schrammetjes.

Hoe werkt het?

Ontharen met de laser klinkt misschien intens als je dit voor het eerst hoort, maar het is eigenlijk heel simpel. Wat er gebeurt bij het laseren van de haren, is dat het pigment in het haarzakje verhit wordt. Hierdoor gaan de haarzakjes kapot en wordt de voedingsbodem van de haren vernietigd. Zo kunnen er geen nieuwe haren ontstaan. Ondanks dat de behandelingen wat gevoelig kunnen zijn, is het snel en effectief. Daarnaast is het resultaat blijvend, in tegenstelling tot bijvoorbeeld harsen, waarbij je elke zomer weer op je tanden moet bijten!

Hoe ziet de behandeling er dan uit?

De behandeling begint met het desinfecteren van het te behandelen gebied. Daarna krijg je een laserbril op om je ogen te beschermen tegen het laserlicht. Vervolgens gaat de kop van de laser stukje voor stukje over je huid, waarna er elke keer geflitst wordt. Op die manier kan dus vrij vlot het hele gebied onthaard worden. Voor het beste resultaat zijn er zes behandelingen noodzakelijk en kom je eens per jaar langs voor een onderhoudsbehandeling.

Na de behandelingen hoef je je nauwelijks nog te scheren

Geschikt voor iedereen

Ook wordt er bij lichaamsontharing vaak gelijk aan vrouwen gedacht, maar ook mannen kunnen veel baat hebben bij permanente ontharing. Haargroei op de rug, nek of borst is namelijk bij mannen niet altijd gewenst. In plaats van daar constant mee aan de slag te gaan, kan het ook voor mannen blijvend worden opgelost. Daarnaast is de Gentle Max Pro die Kliniek Alphen gebruikt, geschikt voor alle huidtypes. De haren moeten wel voldoende pigment bevatten. Ook ieder lichaamsdeel is te behandelen, zodat je geen enkele plek meer hoeft te bedekken.

Geen zorgen

Wanneer je voor het eerst een laserbehandeling overweegt, is het heel begrijpelijk dat je je afvraagt hoe veilig het is. Je wilt natuurlijk niet dat je huid ermee beschadigd wordt. Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken bij Kliniek Alphen. Behalve dat de laser geschikt is voor ieder huidtype, laat die de huid ook volledig onbeschadigd. Het enige wat je eraan overhoudt, is een gladde huid. Dat heerlijke gevoel dat je altijd hebt na het scheren, dat heb je dan elke dag.

Bespaar tijd, maar ook geld

Natuurlijk lijkt een laserbehandeling een grotere uitgave dan een goedkoop scheermesje van de supermarkt, maar wacht eens tot je alles bij elkaar optelt. Ontharingsmiddelen zoals scheerschuim, scheermesjes, wax, crèmepjes en verzorgende oliën kosten namelijk een heleboel als je ze voor de rest van je leven moet blijven kopen. Een laserbehandeling is een investering in jezelf, maar je verdient dat vanzelf weer terug!

Datum: 26 november 2021