ongewenste-haargroei

Wat kan ik doen tegen ongewenste haargroei?

Een gladde, egale huid voelt luxe en aangenaam aan. Maar haargroei hebben we allemaal, ook op plekken waar we er niet echt op zitten te wachten. Hoe normaal oksel-, schaam- en beenhaar ook is, het is heel logisch dat je er vanaf wilt. Daar bestaan natuurlijk verschillende methodes voor. Maar het zou het allerfijnst zijn als je definitief afscheid kan nemen van je ongewenste haartjes die elke keer weer opnieuw komen opdagen. Daar kan Medikos je bij helpen.

Wat kan ik doen?

Er zijn verschillende methodes om te ontharen, ieder met hun eigen voor- en nadelen.

1. Epileren: door te epileren blijven je haartjes ongeveer 4-6 weken weg, daarna groeien ze terug en kun je weer aan de slag met epileren.

2. Harsen: Net zoals bij het epileren, blijft de haargroei van 4 tot 6 weken uit. Veel mensen ervaren harsen als één van de pijnlijkste manieren om van je ongewenste haargroei af te komen.

3. Scheren: Dit is de populairste, maar tevens minst langdurige oplossing. Het haar groeit na het scheren binnen een of twee dagen vaak hard en stug weer aan, wat niet fijn aanvoelt.

4. Touwtjes: Door middel van een draaiende beweging met dunne draadjes worden de haartjes meegenomen. Na een aantal weken groeien de haartjes terug.

5. Ontharingscrème: De crème doet vaak alleen z’n werk als je haren kronkelig en elastisch geworden zijn, op die manier zijn de haren gemakkelijk te verwijderen.

6. Bleken: De methode om haartjes minder zichtbaar te maken, zonder dat je ze daadwerkelijk weghaalt. Het nadeel is wel dat je huid er geïrriteerd op kan reageren, waardoor er een huiduitslag kan ontstaan.

Is er een definitieve oplossing?

De bovenstaande oplossingen zijn zoals eerder vermeld tijdelijk, en zul je dus moeten blijven herhalen voor je gewenste resultaat. Maar wil je echt definitief van je ongewenste haargroei af, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Bijvoorbeeld door middel van laseren. Met laserontharing is het mogelijk om haar permanent te verwijderen. Bij Medikos maken we gebruik van de MedArt Diodelaser.

Permanent van je ongewenste haargroei af? Het kan!

Is de MedArt diodelaser veilig?

Deze laser is aangewezen als één van de meest effectieve ontharingslasers. De huidtherapeuten van Medikos zijn erg ervaren wat betreft laserbehandelingen. Het is meer dan logisch dat je het zo’n laser misschien spannend vindt, maar de MedArt diodelaser is meer dan veilig. Dat komt onder andere doordat je huid tijdens de behandeling goed wordt gekoeld door een watergekoelde scanner die de gehele behandeling lang op je huid wordt geplaatst.

Hoe lang blijf ik resultaat zien?

Wat zo fijn is aan deze methode, is dat het heel weinig onderhoud vraagt. Je hoeft maar één keer in de twee jaar terug te komen, om deze behandeling opnieuw uit te laten voeren. Tot die tijd zal je geen tot enkele ongewenste haartjes zien verschijnen.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast over deze manier van laserontharing? Bij Medikos willen ze niets liever dan jou helpen. Je kan contact met ze opnemen voor nog meer informatie over deze methode.

Datum: 30 juli 2022