oogleden

Korte metten met hangende oogleden

Op internet kun je allerlei filmpje vinden hoe je je overhangende oogleden kunt opmaken om een mooie, open blik te creëren. Die vermoeide uitstraling en wat sombere blik valt echter nooit helemaal te camoufleren. Daarnaast los je er je klachten als vermoeide ogen en hoofdpijn ook niet mee op. Daarvoor is toch écht een ooglidcorrectie nodig. En tegenwoordig is daar een innovatieve techniek voor waarbij er niet in je ooglid gesneden hoeft te worden: de plasma ooglift.

Hangende oogleden

De voornaamste oorzaak van hangende oogleden is ouderdom. Al vanaf je 23e jaar begint je huid minder collageen aan te maken. Dit stofje zorg ervoor dat je huid stevig en elastisch blijft. Je huid wordt met het stijgen van de jaren dus dunner en verliest haar elasticiteit. Met andere woorden: je huid gaat ‘hangen’.

Vermoeide blik

Bij je ogen zorgt dat voor een vermoeide, zware blik. Het kan zelfs zo erg worden dat je gezichtsvermogen erdoor vermindert. Tot voor kort was een ooglidcorrectie, waarbij een reepje overtollige huid in de natuurlijke plooi van het ooglid wordt weg gesneden, dan de enige oplossing.

Innovatief alternatief

Omdat deze dure behandeling slechts zelden door de zorgverzekeraar vergoed wordt, is het voor veel mensen niet haalbaar om op deze manier van hun klachten af te komen. Daarnaast is er ook een grote groep mensen die een dergelijke chirurgische ingreep niet aandurft. Voor deze mensen is de plasma ooglift dan ook een geweldig alternatief. Er wordt niet gesneden, de hersteltijd is korter én de kosten liggen veel lager, terwijl het resultaat vergelijkbaar is.

Plasma ooglift

Uiteraard vindt er voor de behandeling eerst een uitgebreide intake plaats. Wanneer er wordt besloten om tot de plasma ooglift over te gaan, wordt er een afspraak gemaakt voor de behandeling. Voorafgaand aan de ooglift wordt er verdovende crème op de oogleden aangebracht. Zodra deze is ingewerkt, worden er met een speciaal apparaat, de Plasmamedical, kleine puntjes met een doorsnede van 0,1 tot 0,3 millimeter op je oogleden gezet. Elk puntje ontstaat door een soort vonkje wat boven je huid wordt afgegeven en zorgt voor het samentrekken van de vezels in de dieper gelegen huidlaag. Dat geeft onmiddellijk een liftend effect.

Op elk puntje komt een klein korstje

Meerdere toepassingen


Op elk puntje komt een klein korstje. Deze vallen er na een paar dagen tot een week weer af, waarna je huid een mooie, egale structuur aanneemt. Behalve je bovenste oogleden kunnen met de Plasmamedical ook je onderste oogleden, lijntjes boven je bovenlip, kraaienpootjes, acne-littekens, neuslippenplooi en vochtwallen onder je ogen behandeld worden.

Plasma ooglift


Wat zijn de voordelen van de plasma ooglift?

  • Snelle behandeltijd
  • Non-invasief
  • Lichte lokale verdoving met verdovingscrème
  • Langdurig resultaat
  • Meestal één behandeling nodig
  • Korte hersteltijd


Over Medikos


Medikos is een medisch cosmetisch centrum waar je het allerbeste vindt op het gebied van professionele huidtherapie, huidverjonging, lasertherapie en beauty- en schoonheidsbehandelingen. Eigenaresse en huidtherapeute Yolande Werkman en de andere huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten staan klaar om jouw huid weer te laten stralen met behulp van een op maat gemaakte behandeling die leidt tot een optimaal resultaat. Medikos is aangesloten bij de beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH) en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit register draagt zorg voor het bijhouden en registreren van alle nascholing en alles wat nodig is om de kwaliteit te waarborgen.

Datum: 28 juni 2019