ooglidcorrectie

‘Het resultaat van de ooglidcorrectie is fantastisch’

‘Meid, wat zie jij er goed uit!’ Die opmerking hoor ik de laatste weken bijna dagelijks en ik neem hem elke keer met een glimlach in ontvangst. Ik voel me ook geweldig en steeds als ik in de spiegel kijk, krijg ik een fijn gevoel. Ik ben eindelijk weer blij met hoe ik eruit zie. Dat was tot een paar maanden geleden nog wel anders.

Het verhaal van Irma (39)

Heftige tijd

Maar laat ik bij het begin beginnen. Ik heb een paar heel heftige jaren achter de rug. Jaren met veel zorgen en verdriet. Dat mijn man er met mijn beste vriendin vandoor ging, kwam voor mij als de spreekwoordelijke donderslag bij heldere hemel. In mijn omgeving was blijkbaar iedereen er al van op de hoogte dat ze een relatie hadden, maar ik heb nooit iets in de gaten gehad.

Huilbuien

Ik voelde me verraden, vernederd. Ik was woest, maar ook intens verdrietig. Ik heb in die periode wat afgehuild. Verschrikkelijk! Net in die tijd was er ook nog een reorganisatie op mijn werk en maakte ik me veel zorgen of ik mijn baan kon behouden. Die baan was nú extra belangrijk voor me. Ik moest immers in mijn eigen onderhoud gaan voorzien. Het was een tijd met veel huilbuien, slecht slapen en sombere buien.

Ooglidcorrectie

Gelukkig brak een jaar geleden de zon weer door. Met de komst van de lente was het net alsof er in mij ook weer iets ontwaakte. Ik begon weer lichtpuntjes te zien en mezelf de moeite waard te vinden. Mijn geknakte zelfvertrouwen begon zich langzaam weer op te richten. Ik schrok trouwens wel toen ik eens kritisch in de spiegel keek. Die ellendige tijd had duidelijk zijn sporen nagelaten. Ik leek wel tien jaar ouder te zijn geworden! Daar kon een bezoek aan de kapper en een middagje shoppen geen verandering in brengen. Dat mijn ogen weer straalden, viel niet op door de overhangende oogleden. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt bij ATS-kliniek voor een ooglidcorrectie. Een vriendin van mij was daar ook geweest en was er zeer tevreden over. Ze heeft geen woord teveel gezegd, want ze hebben prima werk verricht.

Traangootjes

Er was echter één ding dat me nog wel stoorde aan mijn uiterlijk: ik had wallen en donkere kringen onder mijn ogen. Die had ik voor mijn scheiding nooit. Ik probeerde het eerst zo goed mogelijk te camoufleren met make-up, maar dat lukte me de ene keer beter dan de andere. Uiteindelijk heb ik opnieuw contact gelegd met de ATS-Kliniek opgebeld met de vraag of zij hierin ook iets konden betekenen. En dat kon inderdaad. Vandaar dat ik twee maanden geleden een traangootbehandeling laten doen. Daarbij worden de zogenoemde traangootjes met fillers opgevuld. Het resultaat is fantastisch. Ik ben weer blij met mezelf. Ik mag er weer zijn!

Wallen en donkere kringen

Met het ouder worden, wordt ook de celvernieuwing van je huid vertraagd. Ook andere factoren spelen mee: teveel zon, stress, roken, een slecht voedingspatroon en luchtvervuiling. Door die vertraagde celvernieuwing, worden onder meer collageen en elastine, die samen voor een soepele, veerkrachtige onderhuidse steunlaag zorgen, niet mer op goed niveau vernieuwd. Onder je ogen begint dat steunweefsel in te vallen en ontstaan wallen, die vooral uit vet bestaan, met daaronder donkere kringen.

Traangootbehandeling

Het gebied tussen de ooghoek naast je neus en het bovenste deel van je wang wordt de traangoot genoemd. Bij het ouder worden, kunnen daar ook kleine lijntjes ontstaan. Door dit gebied met een hyaluronzuur filler op te vullen, verdwijnen je wallen en donkere kringen. De behandeling neemt ongeveer een halfuur in beslag. Er kunnen wat zwellingen en blauwe plekjes verschijnen, maar na twee weken, wanneer dat allemaal volledig is weggetrokken, heb je optimaal plezier van de behandeling.

‘Meid, wat zie jij er goed uit!’

Datum: 15 april 2019