PMU

7 feiten en fabels over PMU

PMU (permanente make-up) is al lang niet meer alleen weggelegd voor de rich and famous. Integendeel, je kent vast wel iemand uit je omgeving die ook haar wenkbrauwen heeft laten doen, een eyeliner heeft laten zetten of gekozen heeft voor een permanente lipliner. En misschien overweeg jij het zelf ook wel, maar twijfel je nog. Er doen immers zoveel verhalen de rondte? Is het eigenlijk wel veilig? Wij zetten 7 feiten en fabels voor je op een rij.

Permanente make-up is hetzelfde als een tatoeage

Fabel! Dat komt natuurlijk mede door de verwarring die het woord ‘permanente’ schept. Permanente make-up, ook wel vaak PMU genoemd, is namelijk niet permanent en een tattoo is dat wel. In tegenstelling tot een tatoeage worden onze 100% natuurlijke en minerale pigmenten geplaatst in de lederhuid. Dit is de huidlaag die zich direct onder de opperhuid bevindt. Een tatoeage wordt dieper ingebracht, namelijk in het onderhuids bindweefsel. Doordoor vervaagt en verdwijnt de pigmentatie van PMU na enkele jaren, als je deze niet tussentijds laat bijwerken.

Een behandeling is gevoelig

Feit! We zouden liegen als we zouden beweren dat je er niets van voelt, maar over het algemeen wordt dat goed verdragen. Veel klanten omschrijven het zelfs eerder als kriebelen dan als pijn. Mocht je het toch vervelend vinden, dan kunnen we desgewenst voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème aanbrengen, zodat je er nauwelijks iets van voelt.

Het is geschikt voor elk huidtype

Feit! PMU is zelfs geschikt wanneer je een allergische huid hebt. Het maakt niet uit of je een droge of een vette huid hebt of een blanke of een donkere huid. Het is geschikt voor ieder huidtype.

PMU is geschikt voor iedereen

Fabel! Er is wel een aantal contra-indicaties. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om permanente make-up te laten zetten tijdens een chemobehandeling, als je bepaalde medicijnen gebruikt of een huidaandoening hebt. Daarom hebben we ook altijd eerst een intakegesprek om te kijken of PMU geschikt is voor jou.

Je ziet er altijd keurig verzorgd uit!

Het geeft een onnatuurlijk resultaat

Fabel! De technieken zijn tegenwoordig zó verfijnd en onze specialisten zó goed opgeleid, dat de resultaten nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Neem bijvoorbeeld het zetten van wenkbrauwen waarbij we gebruikmaken van hairstrokes. Deze techniek is zo levensecht, dat de aangebrachte haartjes, flinterdun en messcherp, levensecht lijken.

Het is gevaarlijk

Fabel! De door ons gebruikte pigmenten zijn 100% natuurlijk en mineraal en bevatten een desinfecterend middel wat de kans op bijwerkingen en complicaties minimaal maakt. Bovendien wordt de werkwijze van salons die PMU aanbieden op veiligheid en hygiëne getoetst en goedgekeurd namens de GGD.

Permanente make-up is alleen voor vrouwen

Fabel! Permanente make-up is voor vrouwen én mannen vanaf 18 jaar en worden vaak gekozen omdat…

  • ze contactlenzen of een bril dragen
  • ze door een haarziekte of een andere reden (bijna) geen wenkbrauwen meer hebben
  • ze meer tijdwinst willen bij het ochtendritueel
  • ze meer symmetrie willen aanbrengen in hun wenkbrauwen of lippen
  • ze zich geen zorgen meer willen maken over hun wenkbrauwen of eyeliner tijdens het sporten
  • ze moeite hebben met het maken van een strakke eyeliner
  • het zoveel gemak geeft.

Maak een afspraak!

Denk je dat PMU ook iets voor jou is? Neem contact op en maak een afspraak, zodat jij je binnenkort ook geen zorgen meer hoeft te maken of je wenkbrauwen, eye- of lipliner nog wel goed zit.

Datum: 10 april 2023